Published On: Uto, kol 27th, 2013

Dvadeset godina od utemeljenja Hrvatske Republike Herceg-Bosne

MOSTAR – Udruga dragovoljaca i veterana domovinskog rata HR-HB Mostar i Udruga organizatora otpora HVO u BiH u zajedničkom priopćenju naglasili su kako je “28. kolovoza dan kada se, u ovim, za hrvatski narod u BiH, teškim povijesnim trenucima, prisjećamo dana ponosa i slave kada je utemeljena Hrvatska Republika Herceg-Bosna, kamen temeljac obrane hrvatskog identiteta u očuvanju hrvatske opstojnosti na ovim prostorima.

Sve one, koji danas osporavaju povijesne činjenice i opravdanost utemeljenja HR-HB-a u povijesno važnim trenucima za BiH, još jednom podsjećamo da utemeljenje i postojanje Hrvatske Republike Herceg Bosne nije značilo podjelu BiH nego borbu za jednakopravnost Hrvata u zajednici koja je ujedno štitila i suverenitet sva tri naroda u BiH.

Danas, na 20. obljetnicu utemeljenja HR-HB-a, još jednom želimo iskazati dužno poštovanje svim hrvatskim vitezovima koji su svojom nesebičnom žrtvom utrli put stvaranju Herceg-Bosne, i koji su herojski darovali svoje živote u obrani Domovine, a svim pripadnicima HVO-a, članovima obitelji poginulih branitelja, invalidima Domovinskog rata, utemeljiteljima HR-HB-a, te svima onima kojima je Herceg-Bosna u srcu, čestitamo 20. obljetnicu utemeljenja Hrvatske Republike Herceg-Bosne”.

14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare