Published On: Uto, stu 6th, 2012

Dva HDZ-a dogovorili sastanak o strateškim nacionalnim i državnim pitanjima

Kolegij HDZ 1990 razmatrao je aktualnu političku sitauciju u Bosni i Hercegovinini i zauzeo stajališta o najvažnijim pitanjima pred skori sastanak političkih lidera nove paralementarne većine. U tom kontekstu je razmatran i sporazum SDP-a i SNSD-a, priopćeno je iz HDZ 1990.

Kolegij posebno drži važnim provedbu Mape puta koju su politički lideri prihvatili u lipnju ove godine u Bruxellesu. Stajalište Kolegija HDZ1990 je da u provedbi presude suda u Strazburu trebaju biti ispunjeni zahtjevi presude na način da se osigura jednaka pozicija sva tri naroda pri izboru članova Predsjedništva i Doma naroda.

Kolegij je zaključio da je ekonomski program za sljedeće dvije godine biti puno lakše provesti uz jasnu europsku perspektivu Bosne i Hercegovine.

Vodstva HDZ 1990 i HDZ BiH su dogovorila sastanak koji se ima dogoditi 14. studenoga. Fokus rasprave će biti na strateškim nacionalnim i državnim pitanjima, te analiza suradnje i funkcioniranja vlada u kojoj sudjeluju članovi ovih stranaka kao i provedba rezultata općinskih izbora, stoji na kraju priopćenja.( R. I. / Dnevnik.ba)

14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare