Utorak, 23 srpnja, 2024

DUBRAVKA ŠUICA Brzina integracija je glavna determinanta napretka BiH

Must Read

U susret sutrašnjoj konferenciji Europski put Bosne i Hercegovine: izazovi i perspektive u Zagrebu, i posjetu vanjsko-političkog odbora Europskog parlamenta Mostaru i Sarajevu sljedećega tjedna, danas je u Strasbourgu održana razmjena mišljenja s Denisom Zvizdićem,  predsjednikom Vijeća ministara Bosne i Hercegovine.

Potpredsjednica Odbora Europskog parlamenta za odnose s BiH Dubravka Šuica, zahvalila je Zvizdiću na iznesenim podacima o pozitivnim pomacima u BiH na socio-ekonomskom planu. Složila se kako su se prioriteti BiH promijenili i da su ekonomska situacija i gospodarski oporavak u prvom planu. Također, upitala je  Zvizdića o stavovima Republike Srpske prema integraciji u Europsku uniju.

”Svidjelo mi se što ste rekli da je brzina integracija glavna determinanta općeg napretka. Također, budući da ste izjavili da dobro surađujete i usklađujete svoju politiku na svim razinama vlasti u BiH, uključujući i Republiku Srpsku, interesira me je li Republika Srpska doživljava europske integracije kao slabljenje svoje moći ili se zaista nalazi na europskom putu o kojemu ste nam danas govorili?”

Zvizdić je odgovorio kako su  su pristupanje Europskoj uniji podržali svi lideri političkih stranaka u BiH, Predsjedništvo i oba doma Parlamenta. Rekao je da ne postoji ni jedna službena izjava dužnosnika ni s jedne razine vlasti koja nije išla u smjeru podrške europskim integracijama. Moguće je kako je potpora u nekim segmentima više deklarativna nego suštinska, jer još uvijek postoje poteškoće u ubrzanoj dinamici europskih integracija. No postoji jasna opredijeljenost, ali i prostor za širu raspravu o tome tko i kako shvaća europske integracije i doživljava ih kao jačanje Bosne i Hercegovine, priopćeno je iz Ureda za priopćavanje Europske pučke stranke.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Užas u Daruvaru: Muškarac ubio pet osoba u domu za starije i nemoćne

Petero ljudi ubijeno je danas u Domu za starije i nemoćne osobe u Mažuranićevoj ulici u Daruvaru, javlja mojportal.hr. Kako...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -