Published On: Pet, srp 12th, 2019

Društvo novinara BiH o Aluminiju: Davanje izjava probranim medijima znak skrivanja istine

Društvo novinara BiH obaviješteno je od kolega koji su jučer izvještavali sa sastanka u mostarskoj tvornici “Aluminij” da su im uskraćene izjave i informacije sa sastanka koji su članovi sindikata i Nadzornog odbora vodili sa predsjednikom HDZBiH Draganom Čovićem i federalnom ministricom financija Jelkom Milićević.

Iako su novinari bh. redakcija čekali više sati ispred “Aluminija”, izjave su dobili jedino novinari hrvatske Nove TV.

Iz Društva novinara BiH ističu da svako selektivno davanje izjava “probranim” medijima jedino može izazvati sumnju u ono o čemu se razgovaralo i da se iz nekog razloga skriva istina, a nikako doprinijeti rješavanju ovog velikog problema.

– Jedino pravovremenim i istinitim izvještavanjem može se stvoriti prava slika o događanjima u Aluminiju, koja je od velike važnosti kako za rješavanje problema u toj kompaniji, kao i za brojne radnike o čijoj se sudbini radi, te članove njihovih obitelji – priopćeno je iz Društva novinara BiH.

Napomena: Zašto Društvo novinara BIH nikada nije napravilo analizu prisutnosti propagande i lažnog informiranja te vođenja novinskog linča od strane medija koje su obranili u ovom priopćenju? Ne bi li bilo neodgovorno u ovom trenutku, dodatno davati privid objektivnosti takvim medijima, koje ne zanima istina nego dizanje tenzija. Pošto  isti mediji ionako formiraju vijesti na osnovu unaprijed zacrtane ideološke agende zašto im onda uopće i trebaju izjave?  Vezano za medije koji rade objektivno, a iz Bosne su, premda ih je malo, ova kritika Društva novinara BIH stoji.

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare