Published On: Čet, lis 22nd, 2015

DRAGAN ČOVIĆ: Sad možemo otvoriti sva pitanja koja već dugo stoje ispred nas

Sada konačno možemo ići u implementaciju da u izvršnoj vlasti imamo jednog izuzetno snažnog partnera s kojim sigurno možemo osigurati da otvorimo sva ona pitanja koja već dugo stoje ispred nas, rekao je Čović.

Dragan Čović, predsjedavajući Predsjedništva BiH i lider HDZ-a, pozdravio je službeno potpisivanje koalicijskog sporazuma između predsjednika SDA i SBB-a Bakira Izetbegovića i Fahrudina Radončića.

Čović, kojeg je vijest o potpisivanju sporazuma zatekla na putu u Madrid, nije vidio tekst sporazuma koji su potpisali lideri SDA i SBB-a, ali kaže da ga je o njegovom sadržaju, netom nakon potpisivanja, Izetbegović informirao telefonskim putem.

– Raduje me što je sporazum konačno potpisan i prema onome što mi je rekao gospodin Izetbegović, to je na tragu svih naših dosadašnjih dogovora. Sada konačno možemo ići u implementaciju da u izvršnoj vlasti imamo jednog izuzetno snažnog partnera s kojim sigurno možemo osigurati da otvorimo sva ona pitanja koja već dugo stoje ispred nas kada je u pitanju i vanjska i unutarnja politika, što znači i naše priključene Europskoj uniji, odnosno NATO-u s jedne strane i s druge rješavanje pitanja koja se tiču ekonomskog i socijalnog stanja u BiH, kazao je Čović za Avaz.

Naglasio je da je veoma važno što hitnije krenuti u rješavanje brojnih pitanja i problema kako bi se u BiH stvorio ambijent u kojem se može planirati budućnost zasnovana na europskim standardima. Usprkos najavi da se DF neće sam povući iz vlasti, Čović je izrazio optimizam da neće biti nikakvih smetnji u uspostavi nove vlasti.

– Mi imamo dogovor i idemo ga odmah realizirati, a ako se pojave smetnje u njegovoj implementaciji, mislim da imamo dovoljno kvalitetnu većinu da ih možemo bez problema riješiti, zaključio je Čović.

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare