Published On: Sri, svi 4th, 2022

Dragan Čović pisao međunarodnoj zajednici nakon što je CIK raspisao Opće izbore

Predsjednik Hrvatskog narodnog sabora (HNS) BiH i HDZ-a Dragan Čović uputio je pismo brojnim međunarodnim dužnosnicima u kojem izražava duboku zabrinutost zbog današnje odluke Centralne izborne komisije (CIK) o raspisivanju Općih izbora bez nužne izmjene Izbornog zakona u cilju otklanjanja svih utvrđenih diskriminacija.

Kako ističe u pismu, zabrinutost je tim veća ako se uzme u obzir da je Ustavni sud BiH neustavne odredbe Izbornog zakona o izboru izaslanika Doma naroda Parlamenta Federacije BiH stavio izvan pravne snage, a da pregovori o izmjenama Izbornog zakona i ograničenih ustavnih reformi nisu ostvareni unatoč naporima hrvatske strane, te da ne postoje tehničke i pravne pretpostavke za održavanje i implementaciju izbornih rezultata.

“Taj potez smatramo protivnim ne samo vladavini prava nego i izravnom prijetnjom miru i političkoj stabilnosti u BiH te protivnim potpisanom Vašingtonskom sporazumu od 18. ožujka 1994. godine, kojim su Hrvatima i Bošnjacima zajamčena jednaka i suverena prava u Federaciji BiH, koja je potpisnica Općeg okvirnog sporazuma za mir u Bosni i Hercegovini od 14. prosinca 1995. godine. Podsjećamo kako su paritet i jednakopravnost Hrvata i Bošnjaka u najvišim izvršnim i zakonodavnim institucijama Federacije BiH bili preduvjet za uspostavljanje mira između ova dva naroda. Jedan od osnovnih ciljeva dvaju sporazuma bio je osigurati paritet i jednaku predstavljenost konstitutivnih naroda u državi kako bi se spriječile zloupotrebe brojčano dominantnijeg naroda u budućnosti”, navodi Čović.

Čović podsjeća kako su Hrvati, osim što su konstitutivan narod, ujedno i građani Europske unije čija se „osnovna politička i građanska prava sustavno krše već više od dva desetljeća“.

“Također, napominjemo kako hrvatski narod u BiH svakodnevno trpi individualne i kolektivne napade na svoj identitet, građanska i politička prava, a sve zbog brutalnog kršenja Ustava, rastuće netrpeljivosti koju radikalni bošnjački predstavnici koriste za ostvarivanje političke koristi u pokušaju stvaranja bošnjačke nacionalne države. Bojazan da bi se time u potpunosti urušili ne samo sporazumi već i stabilnost u ovom dijelu Europe je opravdana. Svjedočili smo da su visoki predstavnici za BiH nametnuli desetke obvezujućih amandmana na Ustav FBiH i Izborni zakon BiH. Time su narušili paritet Hrvata i Bošnjaka, osobito u Federaciji, kao i suverena prava Hrvata kao konstitutivnoga naroda”, ističe Čović.

Dodaje i kako unatoč izuzetnim naporima hrvatske strane, višegodišnje neispunjavanje presuda Ustavnoga suda BiH u predmetu „Ljubić“, odluka Europskog suda za ljudska prava, kao i neizvršenja obaveza iz Mostarskog sporazuma od 17. lipnja 2020. godine, potvrđuju „nastavak bošnjačke političke dominacije nad hrvatskim konstitutivnim narodom u Federaciji BiH i Bosni i Hercegovini“.

“Stoga, duboko osuđujemo šutnju dijela međunarodnih aktera na zapaljivu retoriku i duboko zabrinjavajuće izjave dužnosnika SDA, uključujući njezina predsjednika, koji su dali do znanja da predstavnici koje hrvatski konstitutivni narod većinski izabere na izborima neće sudjelovati u vlasti. Jasna politička agenda o organiziranom preglasavanju Hrvata na idućim izborima, koja je i javno predstavljanja od radikalnih bošnjačkih stranaka, čija je politika danas mainstream u Bosni i Hercegovini, ne predstavlja temelj za vraćanje povjerenja između Bošnjaka i Hrvata u Federaciji BiH. Sa žaljenjem uočavamo kako dio međunarodnih aktera prisutnih u našoj državi svjesno ne reagira i ne izvještava o takvim malignim političkim pojavama i destruktivnim ciljevima. Istovremeno pozdravljamo sve napore koje su međunarodni predstavnici uložili i nastavljaju ulagati, uključujući SAD, EU i Vijeće Europe, u facilitiranju procesa donošenja održivih rješenja za odnose Bošnjaka i Hrvata, uključujući i pitanje izmjena Ustava BiH i Izbornoga zakona BiH”, navodi u pismu Čović.

Dodaje i kako se HNS BiH istinski zalaže za dijalog i žurni nastavak pregovora s bošnjačkim predstavnicima, uz facilitiranje međunarodnih predstavnika, kako bi Bosna i Hercegovina postala funkcionalna i stabilna država svih njenih građana.

“S obzirom na daljnji nastavak procesa ukidanja pariteta, ravnopravnosti i konstitutivnosti hrvatskoga naroda, Hrvatski narodni sabor će pristupiti realizaciji svih zaključaka s Izvanrednoga zasjedanja HNS-a u BiH od 19. veljače 2022. te pokrenuti sve pravne procedure i političke korake za novu institucionalnu i teritorijalnu organizaciju Bosne i Hercegovine na načelima federalizma i konsocijacijske demokracije, čime će se osigurati potpuna ustavna jednakopravnost hrvatskoga konstitutivnog naroda u BiH”, poručuje Dragan Čović u pismu upućenom brojnim dužnosnicima EU, SAD-a i tijela međunarodne zajednice.

guest
84 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Bošnjak
Bošnjak
15 dana prije

Je li pisao NATO-u da nipošto ne primaju Finsku i Švedsku?

Ujko MAČEK
Ujko MAČEK
Šta ti kažeš na ovo?  Bošnjak
15 dana prije

Pisao Dodi da čuva GENOCIDNU tvorevinu RS, jer tako sigurno dobija od Dode treći …prst…zakrst…za krst…

Phoenix
Phoenix
Šta ti kažeš na ovo?  Ujko MAČEK
15 dana prije

Imaju od i Dodik plan B

Suica
Suica
Šta ti kažeš na ovo?  Phoenix
14 dana prije

Dragan e, ČUVA EMO REPUBLIKU SRPSKU I OBNOVITI.

SVE PROTIV B.ALIJA.

Mujguri 93.
Mujguri 93.
Šta ti kažeš na ovo?  Bošnjak
15 dana prije

Turčinne, možeš se ti sprdati s mogućnošću hrvatske blokade ulaska u NATO Finske i Švedske. Međutim činjenica je da svaka članica NATO-a ima pravo na podnošenje veta ako se ne slaže s prijemom novih članica. Dakle, RH realno može ako hoće blokirati ulaz navedenih država u NATO. Ali ja bih se najprije zapitao što to znači za BiH u kontekstu njenog ulaska u NATO? Misliš da RH neće blokirati ulazak BiH u NATO kao i u EU sve dok se ne dođe do zadovoljavajućeg Izbornog zakona po kojem vi nećete moći birati Hrvatima predstavnike u DN i člana Predsjedništva. Blokirati će! Hoće i mora! Pa razmislite malo o tome, jer od toga će vas Turčićee boljeti glava.

Krastavicavi zoki alias krivousti covke
Krastavicavi zoki alias krivousti covke
Šta ti kažeš na ovo?  Mujguri 93.
15 dana prije

Pa sta bi vi htjeli da vam NATO obezbjedi legitimnog koja glupost, svak ima pravo da glasa za koga hoce, samo kod vas nemoze.Ps. ovdje turci ne zive.

Mujguri 93.
Mujguri 93.
Šta ti kažeš na ovo?  Krastavicavi zoki alias krivousti covke
14 dana prije

Turčine, čemu onda tri etnička člana Predsjedništva, ako bi svatko imao pravo glasati za koga hoće? Jesu li baš tri člana onako iz zezancije ili zbog tog što ta tri člana Predsjedništva predstavljaju tri konstitutivna naroda BiH? Po trenutnom Izbornom zakonu, koji je plod intervencija VP, tzv. bošnjaci ex. Turci mogu izabrati dva člana Predsjedništva, Srbi jednog (koliko ih i pripada) a Hrvati nijednog. Nije nas briga tko i kako će to promijeniti, ali se mora promijeniti ili BiH neće biti. Hoće li se to napraviti pod pritiskom NATO-, EU-a ili nekog drugog, sasvim je svejedno.

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Mujguri 93.
14 dana prije

Neka blokiraju a vi postadoste manjina, nikad više nećete imati člana predsjedništva

Mujguri 93.
Mujguri 93.
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
14 dana prije

Matematička manjina smo i do sada bili, a nacionalna manjina nikada nećemo biti jer su Hrvati najstariji autohtoni narod u BiH. Postanu li Hrvati nacionalna manjina u vašoj BiH, onda takva vaša BiH neće biti šira od jednog dana jahanja. Jasno Turčine?

Blanka
Blanka
15 dana prije

Sto je potcrtavao , naglasavo, dodavao i podsjecao si i uradio. Dosta tebe i tvojih lopina. kraj balade, motaj kablove, prodaj hizicu i crta.

Oh, noo, Mr President of all Croats, jso jedno malo pitanje prije nego bude bye bye , di netade onaj meteoroloski izricaj.. nema za 15 dana, za mjesec, do pocetka iduceg ili kraja aktualong godisnjeg doba, di nestadose svi ti datumi kojima si lagao hrvatski narod u BiH, bitango komunisticka ??

Citat
Citat
Šta ti kažeš na ovo?  Blanka
15 dana prije

Ovo Covicevo pismo je zapravo za njegove glasace, hoce reci eto dragi glasaci pisao sam hambasadama i izrazio zabrinutost, a sad idemo na izbore jer je tako reko Brisel i Hamdija Plenkovic.
Kakvo crno pismo, koji zakljucci, ides na izbore Judo i popusices fotelju opet, a glasaci ce, vec prilagodjeni turcizmima, uzvikivati – Covicu mehleme nas.

Troskok s motkom
Troskok s motkom
15 dana prije

Croati svih vjera ujedinite se i smjenite nesposobnog Čovketa. Da njega nije bilo, mogli su Bosnjaci i Hrvati do sada sve svoje ciljeve ostvariti.

Mujguri 93.
Mujguri 93.
Šta ti kažeš na ovo?  Troskok s motkom
15 dana prije

Kao prvo Bošnjaci kao narod ne postoje, a kao drugo nama Hrvatima i vama muslimanima su ciljevi sasvim različiti i u sukobu. Vama je cilj nestanak Hrvata, a nama je cilj obraniti se od tog vašeg podlog cilja.

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Mujguri 93.
15 dana prije

Srbistanac providan si.

Krastavicavi zoki alias krivousti covke
Krastavicavi zoki alias krivousti covke
Šta ti kažeš na ovo?  Mujguri 93.
15 dana prije

Vazno je da ti postojis a ostale ko hjebe retardu .

Mujguri 93.
Mujguri 93.
Šta ti kažeš na ovo?  Krastavicavi zoki alias krivousti covke
14 dana prije

Bošnjaci kao narod ne postoje, niti su ikada postojali. To ne kažem ja, nego povijesne činjenice, a ti umri od muke, Turčine.

ŠIŠMIŠ
ŠIŠMIŠ
Šta ti kažeš na ovo?  Troskok s motkom
15 dana prije

DA NIJE BILO ČOVIĆA DAVNO BI BAS SVELI NA NULU ALI ZAHVALJUJUĆI NJEMU JOŠ SE BORIMO ZA SVOJE DEJTONSKO PRAVO

virtaljotni desant
virtaljotni desant
15 dana prije

teritorijalna reorganizacija znaci nestanak uzp hrvata sa ovih podrucja… ne igrajte se

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  virtaljotni desant
15 dana prije

Misliš uzp armije BIH i mudžahedina.
Normalno da će ih nestati sa ovih područja i to vrlo brzo .
Ništa ne sekiraj

virtaljotni desant
virtaljotni desant
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
15 dana prije

dijete malo, umij se hladnom vodom

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  virtaljotni desant
15 dana prije

Nema vode ,ti potrošio za plakanje g.u.zice .

Krastavicavi zoki alias krivousti covke
Krastavicavi zoki alias krivousti covke
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
15 dana prije

Tebe je oplako davno pop sime u pusinama.

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Krastavicavi zoki alias krivousti covke
15 dana prije

Nije imao ni on vode ,kad ste sve potrošili za pranje g.u.z.i.ca

Krastavicavi zoki alias krivousti covke
Krastavicavi zoki alias krivousti covke
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
15 dana prije

Nisi razumio smisao sta je pisac htjeo reci, al aj ti kod popa sime u pusinama nek ti on objasni.

Mujguri 93.
Mujguri 93.
Šta ti kažeš na ovo?  virtaljotni desant
15 dana prije

Ne dođe li u zadnjem momentu do izmjene Izbornog zakona, tada slijedi proglašenje hrvatske samouprave kako se ona god zvala. Krenete li ponovno na Hrvate, to će biti kraj BiH u granicama koje poznajemo. Mi vam sigurno nećemo dozvoliti nova poniženja s Sejdom Komšićem i s lažnim Hrvatima Omerima i Dilberima u DN. Dosta je toga bilo.

Citat
Citat
Šta ti kažeš na ovo?  Mujguri 93.
15 dana prije

Dva “Bošnjaka”, dva “Srbina” i jedan “Hrvat” glasovali za raspisivanje izbora.
Jedan Hrvat bio protiv.

Hrke Krke
Hrke Krke
Šta ti kažeš na ovo?  Citat
15 dana prije

Ili skraćeno 5 muslimana glasalo za, 1 Hrvat protiv.

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Mujguri 93.
15 dana prije

Popij jedan lexaurin thupko.

Mujguri 93.
Mujguri 93.
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
15 dana prije

Tko si, što si, detektiraj se, pa da ti znam odgovoriti?

Anonimac
Anonimac
15 dana prije

Ovo je kraj HDZ Plenkovica i Covica, bagra Izdajnicka , Plenkovic je za sve kriv a snjim i njegova pudlica Covic, moja kuca glasa samo za Milanovica pa kako god nam bude

Anonimac
Anonimac
15 dana prije

On pisao ahahaha, ja sprdnje i politicara, konju stari neferma te niko ni za suhu sljivu

Bog Bosna Bošnjaci
Bog Bosna Bošnjaci
15 dana prije

Danas je veliki dan. Dan kada su raspisani vjerovatno prvi slobodni poslijeratni izbori i kada konacno pocinje oslobodjenje od terora i pravnog nasilja aparatcika sa mokrog doca.
Nakon oktobra narod ce konacno prodisati i dobiti vlast kakvu zeli, a ne kakva mu je nametnuta. Nema vise blokada i ucjena.
Danas su u kanti za smece zavrsili i kolinda sa svojim terororistima, i plenky i ovaj kvisko radman i bubuljicava nadrogirana nakaza sa pantovcaka, a o domacim saljivim elementima cvitanovicu, ljubicu, colaku, cavari, merdzi i ostalima da i ne pricamo.
Poklopilo se to i sa datumom kada je predsjednistvo R BiH 1992g usvojilo zastavu i grb Republike BiH sa ljiljanima koju je predlozilo HNK Napredak tako da je danas i dan zastave. Danas je i godisnjica smrti Marsala Tita koji je odigrtao ogromnu ulogu u formiranju SR BiH tako sto je stao na stranu BiH komunista nasuprot hrvatskih i srpskih komunista koju su bili protiv.
Bosnjaci i svi drugi BH patrioti danas mozemo biti sretni i slaviti, ovo je nas dan, ali isto tako oprezni jer smrtno ranjena uzp zvjer moze probati onaj posljedji ocajnicki udarac.
Od mora do Save, od Drine do Une!
http://www.nkp.ba/wp-content/uploads/2021/03/jajici-kalesija-LJILJANKA-ZASTAVA-01.03.2021.jpg

SaburBosnjacki
SaburBosnjacki
Šta ti kažeš na ovo?  Bog Bosna Bošnjaci
15 dana prije

Obitelj selak-raspudic u crnini danas, trešnjevku obilaze sveštenici, prskaju vodicom cijeli kvart i škrguću zubima blažena djevice pomoci draganu i uzp-u molimo te

Počasni Šmitov vod
Počasni Šmitov vod
Šta ti kažeš na ovo?  SaburBosnjacki
15 dana prije

And where the fuck is Grmoja???

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Počasni Šmitov vod
15 dana prije

Tu je kažu j.e.be.radoznale poput šmitovog voda i sabura bošnjačkog.

Gradjanski bataljon: "Željkovi mitraljesci"
Gradjanski bataljon: "Željkovi mitraljesci"
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
15 dana prije
Real
Real
15 dana prije

Objasni nam Čoviću šta ti to znači i ti si dosadio sa tom uvijenom pričom, šta mislite konkretno uraditi, inače nema ni tebi glasa na izborima

Real
Real
Šta ti kažeš na ovo?  Real
15 dana prije

Šta si mislio da se izbori neće raspisati ili što, pa mjesecima ti trube ovi stranci da izbori moraju biti, misliš da SIP uzima za ozbiljno što ti govoriš i pišeš kad imaju podršku od stranaca koji iz nekog razloga obožavaju SDA.

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Real
15 dana prije

Glup je on ,treba mu nacrtati .On sad šalje pisma i svi mu se smiju ,samo se prosipa .

Krastavicavi zoki alias krivousti covke
Krastavicavi zoki alias krivousti covke
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
15 dana prije

A znal iko jel pisao svom jaranu Dodi.

On meni nema Bosne
On meni nema Bosne
Šta ti kažeš na ovo?  Krastavicavi zoki alias krivousti covke
15 dana prije

To su drugi kanali. To nije namjenjeno za javnost. Sad on i dodo cekaju daljnje upute iz Moskve.

Kiseljak
Kiseljak
15 dana prije

Ajde piši kumu gliši.ko tebe svhatča za ozbiljno.

Jiy
Jiy
15 dana prije

Bar Ce zadnji Hrvati u BiH shvatiti da HDZa nikad nije bila briga za BiH Hrvate. Ovo je stanje najbolje moguće za HDZ, nikad se toliko redovi nisu zbijali uz HDZ, to znaci vise pozicija za kriminal, nepotizam, pljačku. Zar netko misli da likovi poput Grlić Radmana rade i mogu pomoci?

Zeljo zlatni
Zeljo zlatni
15 dana prije

Možeš ti mami svojoj pisat

Diangelo
Diangelo
Šta ti kažeš na ovo?  Zeljo zlatni
15 dana prije

mozes i ti svojoj

eagle
eagle
15 dana prije

bola šutnine čovu i kradeze glasujte za zeleniku i ramskog ivančevića pošteni ljudi i pravi hrvati

Anti
Anti
Šta ti kažeš na ovo?  eagle
15 dana prije

Eto ti ćeš nam reći za koga ćemo glasati

legitimni uzepe politiĆar
legitimni uzepe politiĆar
15 dana prije

S pismom su obrisali paksu.😂🤣

provjereno
provjereno
15 dana prije

Čova odlazi odlazi odlazi dosta te je i tvojih šupljaka i uvijene priče napravi si ništa sad bi da u tehničkom mandatu vedriš i oblačiš, ODLAZIIIIII

Thomson
Thomson
15 dana prije

Hahhaha hahah opet hhahahahah a dje tiha diplomacy hahhahahaha da nije možda ljubavno hhahah redaljka

legitimni uzepe politiĆar
legitimni uzepe politiĆar
15 dana prije

Ovoj uzepe budali zsprijetili sankcijama.
Bolje da nije slao.🤣🤣

Mujguri 93.
Mujguri 93.
Šta ti kažeš na ovo?  legitimni uzepe politiĆar
15 dana prije

Turčiću, misliš reći da je proislamistički Klix zaprijetio Čoviću britanskim sankcijama? Koja ste vi smijurija od izmišljenog naroda.

legitimni uzepe politiĆar
legitimni uzepe politiĆar
Šta ti kažeš na ovo?  Mujguri 93.
15 dana prije

Ti si Bosnjak katolicke vjere.
Pise ti na katedrali,ne mozes reci da smo mi izmislili.
Volino.

Mujguri 93.
Mujguri 93.
Šta ti kažeš na ovo?  legitimni uzepe politiĆar
15 dana prije

Turčinne, na jednom vitražu piše kako je vitraž dar “Bošnjaka katolika grada Sarajeva”, a na drugom vitražu (kojeg vi Turčićći ne želite vidjeti) piše da je vitraž dar “Hercegovaca katolika grada Mostara”. Dakle, i onima s najplićom logikom je jasno da se radi o dva regionalna imena. Bošnjak, kao tadašnje regionalno ime za ljude iz Bosne, te Hercegovac, kao tadašnje i današnje regionalno ime za ljude iz Hercegovine.

Cinjenice
Cinjenice
Šta ti kažeš na ovo?  Mujguri 93.
15 dana prije

Kako su Bošnjaci katolici postali “preko noći” Hrvati svjedoče nam svjedoci tog procesa s kraja 19. i početka 20.st.

-Utemeljitelj hrvatskih propagandnih aktivnosti u Bosni bio je plaćenik hrvatske vlade – Stjepan Radić. Sve do dolaska braće Radića u Bosnu, nijedan bošnjački katolik se nije izjašnjavao kao Bosanski Hrvat. Propagandne aktivnosti braće Radića bile su usmjerene ka iskorjenjivanju termina Bošnjaci i ulijevanju hrvatske narodne svijesti među Bošnjake katoličke, ali i Bošnjake islamske vjeroispovijesti.

-Austrougarski diplomata A. Sheck 1911.:
“Kad se pitanje postavi katoličkom seljaku “šta je on”, on stidljivo odgovara da je katolik. Ni od jednog bosanskog seljaka nisam čuo da je Hrvat.”

-Bošnjak katoličke vjeroispovijesti Ivan Frano Jukić dao je zabilježiti da u Bosni, u 19. vijeku, “katolici ne znaju šta znači riječ Hrvat, a kamoli da se oni osjećaju pripadnicima hrvatske nacije”.

Cinjenice
Cinjenice
Šta ti kažeš na ovo?  Cinjenice
15 dana prije

Izlaganje Antuna Radića u „Domu” 10.11.1904.:
“Lako vam je danas govorit moj gospodine! Ali da ste vi još prije 20 godina došli tamo dalje u Hrvatsku, npr. u Vinkovce, pa da ste rekli da ste Hrvat i da su oni ljudi tamo Hrvati- vi biste sretni bili kad bi vam se sav svijet smijao, jer biste lako bili dobili i batina. Ali nije tako bilo samo među gospodom, nego još više među seljacima: i to su bili ´Rašci´ i ´šokci´- a Hrvatima kakovim ni traga. A tko je to učinio, da su danas i gospoda po Slavoniji većinom Hrvati, te ime i seljaka, koji ponosno kažu da su Hrvati, hrvatski seljaci? Tko je to učinio? Tko je te Hrvate tako rekuć stvorio? To je učinila Stranka prava. Nauka Ante Starčevića ona je od nesvjesne mase stvorila Hrvate! Tako je to moj gospodine, a lako vama danas govoriti!”

-Matija Katančić hrvatsk sveštenik (um. 1825.)
“Uvjeričeš se najzad da se hrvatsko ime u Dalmaciji, Bosni i Srbiji NAROČITO PROPAGIRALO, ali se ilirski narodi u ovom predjelu nikada NIJESU tim imenom nazivali“.

Cinjenice
Cinjenice
Šta ti kažeš na ovo?  Cinjenice
15 dana prije

I tako dokazi o vještačkom pohrvaćenju Bošnjaka katolika idu u nedogled dakle kraj 19.st je vrijeme agresivne propagande hrvatskih nacionalista iz Hrvatske na katolike u Bosni te se taj proces hrvatizacije definitivno zaokružuje tek oko 1930-ih godina. 

Mujguri 93.
Mujguri 93.
Šta ti kažeš na ovo?  Cinjenice
15 dana prije

Turčine, možeš ti citate postavljati do sutra, ali nećeš promijeniti činjenicu da je Bošnjak turcizam za Bosanca. Dakle, radi se o regionalnom pojmu. Niti ćeš promijeniti činjenicu da ste vi današnji tzv. bošnjaci potomci Potturicca koji su sebe smatrali Turcima cca 500 godina.

Krastavicavi zoki alias krivousti covke
Krastavicavi zoki alias krivousti covke
Šta ti kažeš na ovo?  Mujguri 93.
15 dana prije

Aj ti moj mujgurac uzmi jednu za smirenje lakse ce ti biti puno se sekiras.

legitimni uzepe politiĆar
legitimni uzepe politiĆar
Šta ti kažeš na ovo?  Mujguri 93.
14 dana prije

Bosnjak katolik.

Mujguri 93.
Mujguri 93.
Šta ti kažeš na ovo?  legitimni uzepe politiĆar
14 dana prije

Turčine, Bošnjak katolik i Hercegovac katolik imaju samo različite nazive, a potpuno isto značenje. U jednom i drugom slučaju se radi o regionalnoj i vjerskoj pripadnosti.

Mujguri 93.
Mujguri 93.
Šta ti kažeš na ovo?  legitimni uzepe politiĆar
15 dana prije

Inače, prije bih pristao biti Rom katoličke vjere, nego nekakav izmišljeni bošnjak. Čim mi netko kaže da je po nacionalnosti tzv. bošnjak, meni mozak automatski to prevede da se radi o Potturicci čiji su se preci više od četiristo godina izjašnjavali kao Turcci. Fuj, Fuj.

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Mujguri 93.
15 dana prije
Mujguri 93.
Mujguri 93.
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
15 dana prije

Ti si još jedan tupavko koji ne zna čitati između redova. Čović je već ranije rekao da će izići na izbore, ali s novom teritorijalnom reorganizacijom BiH. Da ti ovo prevedem, ili pak nisi toliko plitak da ti moram prevoditi očito?

Mujguri 93.
Mujguri 93.
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
15 dana prije

Iako to oni nisu rekli, nego proislamistički Klix. ba vadi riječi iz konteksta ili ih izvrće i daje im drugo značenje. Mi ćemo ih poslušati u istoj mjeri koliko ste ih vi poslušali kada su isti rekli da se Izborni zakon mora promijeniti. Mislim, možda ovo vama Turčićima izgleda kao nekakva zabava i zahebancija, ali vjeruj mi da BiH nikada nije bila bliža raspada i sukobu kao sada. Ja sam osobno već sutra spreman stati vam na put, ne mareći ni trunka za posljedice i svoj život. Dosta vas je bilo, ali baš dosta.

AEG
AEG
Šta ti kažeš na ovo?  legitimni uzepe politiĆar
15 dana prije

Hahahahha,kako samo samaraju njega i Dodika pa to je cirkus zivi.Ljudi ih ubise otpozada a njima nikad dosta samo dolaze po jos 😀

legitimni uzepe politiĆar
legitimni uzepe politiĆar
Šta ti kažeš na ovo?  AEG
14 dana prije

Hahah

Klixovac
Klixovac
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
15 dana prije

stao na loptu ili ne…amerika i eu su provalili ovog covica kriminalca da je putinov igrac….

omix
omix
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
15 dana prije

Koji licemjer. K’o pas lutalica odjednom podvio rep.

God🇺🇲❤Bless🇧🇦❤America🇺🇦
God🇺🇲❤Bless🇧🇦❤America🇺🇦
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
15 dana prije

Americki ambasador okom, a Dragan Covic skokom. Hvala Americi, velikom prijatelju Bosne.

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  God🇺🇲❤Bless🇧🇦❤America🇺🇦
15 dana prije

“God bless America” zbog Iraka, Afganistana, Sirije, Jemena, Libije, Irana, Vijetnama, Laosa, Kambodže, Srednje i Južne Amerike a posebno zbog Palestine! Hvali im, gdje god su se aangažirali donijeli su napredak ,blagostanje i mir! Uvijek se nesebično zalažu za obespravljene! Palestina je najočitiji primjer principijelnosti Amerike! Palestinci uvijek mogu računati na svaku vrstu Američke pomoći! Zbog te pomoći oni uživaju sva osobna i kolektivna prava, žive u miru, blagostanju, sreći i slobodi kretanja, u svom pojasu Gaze, naravno ako mogu preskočiti zid i žilet žicu visoku dvadesetak metara! Zbog toga kličemo! God bless America!!

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
15 dana prije

Liječi se.Čašu vode ti mogu dati a za tablete ćeš se sama morati pobrinuti .

God🇺🇲❤Bless🇧🇦❤America🇺🇦
God🇺🇲❤Bless🇧🇦❤America🇺🇦
15 dana prije

Bosnjački lobi je jači od hrvatskog. Oni imaju Milanovičeskua koji loše lobira za njih.Niko ga ziv ne uzima za ozbiljno,sprdnja ziva presjednika najsiromasnije zemlje EU tik uz Bugarsku.

Last edited 15 dana prije by God🇺🇲❤Bless🇧🇦❤America🇺🇦
Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  God🇺🇲❤Bless🇧🇦❤America🇺🇦
15 dana prije

To kaže pripadnica muslimana koja aurliče iz drugog kontinenta i šalje pomoć u bosnu koja je najsiromašnija i najzaostalija u evropi.
Ne može te vi ,Hrvatskoj ni obrisati cipele ,ona je za vas pojam razvijenosti i ljepote a još je i u EU .
Bosna nikad neće u EU.

God🇺🇲❤Bless🇧🇦❤America🇺🇦
God🇺🇲❤Bless🇧🇦❤America🇺🇦
15 dana prije

Svijetska sila NO1 u svijetu velicanstvena Amerika je uz BiH i Bosnjake,Engleska,Njemacka,da ne nabrajam jos sve zemlje koje su uz Bosnjake i nasi veliki prijatelji,evo dovoljne su ove tri koje sam navela na pocetku.Rusija propada polako,Covic i Dodik vise ni tu oslonac nikakav nemaju.Kraj!

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  God🇺🇲❤Bless🇧🇦❤America🇺🇦
15 dana prije

Šta ima čović s rusijom ,ti si teška pukotina .

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  God🇺🇲❤Bless🇧🇦❤America🇺🇦
15 dana prije

“S Hitlerom za Bosnu”Kako su muslimani od Hitlera tražili da “Bosna” bude pod izravnim protektoratom Reicha
Tako su, primjerice, muftiju jeruzalemskog El Huseinija, koji je kazao da su “jedini neprijatelji muslimana i islama na svijetu Engleska i Amerika udruženi sa Jevrejima” 5. aprila 1943. godine dočekale stotine hiljada oduševljenih muslimana u Sarajevu, a kasnije se susreo i s izaslanstvom Mladih Muslimana u kojemu su bili Alija Izetbegović i Nadžib Šaćirbegović.
Samo nastavak stare Nacional socijalističke politike i prakse! Smrt Nacional socijalizmu!!

AEG
AEG
15 dana prije

Zao mi je, UZPstska politika nije uspjela.

HARHABE
HARHABE
14 dana prije

Čoviću, ostavku , ostavku na HNS funkcije HDZ je svakako gotov sa tobom ili bez tebe , dosta više tebe i tvojih ubleha gledaj dokle smo došli

Anonimac
Anonimac
14 dana prije

E moj Covicu. Nisi to trebao pisati nego prvo sprovesti pa tek onda izvijestiti. Strane sile, EU sile prvo sprovedu pa tek onda obavjestavaju. Sad ces biti na meti svih. Prvo trebamo povratiti Herceg Bosnu i sprovesti povezivanja opcina gdje su hrvati vecinski, proglasiti povratak Herceg Bosne pa tek onda pisati stranim duznosnicima.