Subota, 25 svibnja, 2024

Dr. Besim Spahić: U BiH građane treba braniti od novinarstva

Must Read

Koliko god je u BiH potrebno braniti novinare i novinarstvo, toliko u ovom trenutku treba braniti društvenu zajednicu i građane ove zemlje od novinarstva.

Ovo je u izjavi za Fenu kazao profesor Fakulteta političkih nauka Besim Spahić upitan da prokomentira stanje u bh. novinarstvu, a povodom obilježavanja 5. studenog, Europskog dana obrane novinarstva.

Spahić je pojasnio da u BiH nikome nije stalo da mediji rade po zakonu i pravilima službe. 

– Prije svega, ovdje mislim na političke, vjerske i gospodarske subjekte kojima je jedino u interesu da mediji rade u njihovom interesu, zaključio je Spahić.

Europski dan obrane novinarstva obilježava se od 2007., a prihvaćen je u lipnju iste godine na sastanku čelnika Europske federacije novinara koja okuplja više od 260.000 novinara iz više od 30 zemalja.

U BiH javni mediji su često u službi pojedinih stranaka, a ne javnosti. Novinari prosto zaskaču i maltretiraju svoje sugovornike, ne kontaktiraju drugu stranu, a taj sramotni princip novinarstva inagurirao je FTV i njezin bivši glavni urednika Bakir Hadžiomerović koji se javno time hvalio na HRT-u u emisiji “Nedjeljom u 2”.

Tzv. Udruga Bh novinara i njezina glasnogovornica Borka Rudić ima selektivan pristup u obrani samo njima podobnih novinara i medija, ne mareći za pripcipe nego samo za vlastiti interes. (R.I. Dnevnik.ba)

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

REUTERS: Putin želi prekid rata u Ukrajini na trenutnim linijama razdvajanja?

Ruski predsjednik Vladimir Putin spreman je zaustaviti rat u Ukrajini uz pregovore o prekidu vatre koji bi priznali trenutnu...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -