Nedjelja, 14 travnja, 2024

DOMA JE NAJLJEPŠE: ISIL-ovci iz BiH spremni i na zatvor samo da se vrate iz Sirije

Must Read

Nakon uhićenja na aerodromu Sarajevo, dvojica osumnjičenih Osman Abdulaziz Kekić (1970) i Muharem Smajić (1972), bit će predati postupajućem tužitelju Odjela za terorizam Tužiteljstva Bosne i Hercegovine koji će ih ispitati i nakon toga donijeti odluku o daljim aktivnostima.

Oni su izručeni iz Republike Turske u BiH, a radi se o osobama koje su sudjelovale na ratištima u Siriji i Iraku, te se sumnjiče za krivično djelo “organiziranje terorističke grupe”.

U ovom predmetu ostvarena je značajna suradnja Tužiteljstva BiH i partnerskih policijskih i sigurnosnih agencija s institucijama Republike Turske.

Također, Tužiteljstvo BiH i sigurnosne agencije, dobijaju sve više informacija od bh. državljana, koji se nalaze na području Sirije i Iraka, i koji traže od institucija BiH, da se zbog nesnošljivih uvjeta boravka i opasnosti po život i sigurnost na tom području vrate u BiH.

Te osobe iskazuju i spremnost na sporazumna priznanja krivnje i izdržavanje kazne po povratku u BiH, priopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

Kako je rečeno u priopćenju, u svim predmetima Tužiteljstvo BiH i partnerske policijske i sigurnosne agencije postupat će u skladu sa zakonom i u interesu borbe protiv terorizma i svih aktivnosti koje imaju veze s terorizmom.

Pravosuđe BiH još jednom je podsjetilo bh. državljane da posjeduje instrumente i kadrovsku opremljenost za otkrivanje i procesuiranje pojave koje imaju veze s terorizmom, te su ih pozvali da se ni zbog kakvih razloga ne upuštaju u odlaske na strana ratišta, što je državljanima BiH i zakonom zabranjeno. (Dnevnik.ba)

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Blokirali smo oglase izdajničkog DC-a Mate Granića

Jer novcem se može kupiti sve i svakog u RH. U HercegBosni ne može. I nemoj da nam netko smeće...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -