Subota, 15 lipnja, 2024

Dolazak Hrvata na BIH….

Must Read

Hrvatske tvrtke  spremaju se za masovno izmeštanje pogona u BiH prije nego što ulaskom u EU izgube bescarinski status sa zemljama članicama Srednjoeuropskog sporazuma o slobodnoj trgovini – CEFTA. Hrvati žele da ostanu konkurentni…

…i u BiH i u ostalim zemljama bivše SFRJ, koje će, za razliku od njih, ostati van EU i poslije 1. jula 2013. godine, ali će robu moći da razmjenjuju bez plaćanja carina.

 

Hrvatski poslovnjaci, među njima i predstavnici njihovih najvećih koncerna, poput koprivničke “Podravke” i nekih trgovačkih lanaca, već su potpisali predugovore sa vlasnicima pogona u BiH, uglavnom iz prehrambene industrije.

U strahu da ne dožive sudbinu nekih slovenskih tvrtki koje su poslije ulaska u članstvo EU izgubile svoje pozicije na regionalnom tržištu, privrednici iz Hrvatske na taj način žele da se osiguraju od velike štete koja bi nastupila ako bi svoje proizvode u BiH plasirali uz plaćanje carina, što do sada nije bio slučaj, pa su radnje u Bosni bile preplavljene njihovim proizvodima.

Zbog toga su se na njihovoj meti našle domaće firme i to uglavnom one koje se bave proizvodnjom i preradom hrane. Prema saznanjima Pressa RS, među njima je i i banjalučka “Vitaminka”.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Politico: EU htjela uvesti sankcije na ruski plin. Nikad nećete pogoditi koja zemlja je blokirala tu odluku

Zemlje Europske unije se jučer nisu uspjele dogovoriti o novim sankcijama protiv unosnog ruskog sektora ukapljenog prirodnog plina, navodi...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -