Published On: Wed, Jan 30th, 2019

Dok je Dodik pričao Komšiću vic, Džaferović je inzistirao da ostane ozbiljan…

Iznenađujuće je koliko le Fajon normalno reagirala na pojavu dvoglavog bošnjačkog predsjednika, što do sada Europa nije doživjela, no ta pojavnost svakako jeste ljepota BIH i buduće EU kao zemlje različitosti. Sublimirani član s jednim tijelom i dvije glave, svjedoči o hiljadustoljetnoj tradiciji naše zemlje. Nikada nitko prije BiH nije imao za predsjednika jednog čovjeka s dvije glave.

Posted by Poskok Online on Tuesday, January 29, 2019

Fotografije s večere Fajon je objavila na svom Facebook profilu, a na njima se vidi kako polovica bošnjačkog člana Komšić i Dodik ćaskaju.

“Jedinstvena večer. Neformalna večera uz vrlo iskren i otvoren razgovor s tri člana Predsjedništva BiH. Čini se da imaju više zajedničkog nego onog što ih dijeli”, napisala je Fajon uz fotografije.

Dodik i  Komšić-Džaferović danas će se sastati sa Johannesom Hahnom, komesarom za europsku politiku susjedstva i pregovore o proširenju te predsjednikom Europskog vijeća Donaldom Tuskom.

Hrvatski član predsjedništva nije prisutan na ovim sastancima. Njemu je pogaženo ustavno pravo kao i njegovom narodu.

Unique evening. Informal dinner with very frank & open discussion with the three members of BiH Presidency.Seems they have more in common than separate…

Posted by Tanja Fajon on Tuesday, January 29, 2019