DOGAĐAJ KOJI JAČA DRŽAVU: Srbin koji je bio na akademiji povodom 9. Siječnja preuzeo zapovjedništvo nad OSBiH

U Domu Oružanih snaga Bosne i Hercegovine u Sarajevu danas je održana svečanost primopredaje dužnosti načelnika Zajedničkog štaba Oružanih snaga BiH.
Dužnost načelnika Zajedničkog štaba OSBiH preuzeo je general-major Gojko Knežević, a dužnost mu je predao general-pukovnik Senad Mašović.Na ceremoniji je prisustvovao veliki broj zvanica iz političkog i vojnog vrha BiH, pa smo tako mogli vidjeti ministra odbrane BiH Zukana Heleza, kao i njegovog prethodnika Sifeta Podžića, bio je tu i potpredsjednik Federacije BiH Refik Lendo.

Primopredaja duznosti nacelnika zajednickog staba OSBiH

“Malo je profesija u kojima je dinamika promjena tako intenzivna kao u našoj profesiji. Ali, ljudi k’o ljudi, ne vole promjene. U proteklih šest godina pod vodstvom prethodnog kora ostvareni su značajni rezultati. Nadam se da će i aktualni generalski kor imati istu vojničku sreću kao i prethodni”, poručio je Knežević.

Podsjećamo, na prijemu uoči svečane akademije povodom obilježavanja Dana RS-a 9. januara, kojeg je Ustavni sud protuzakonito proglasio neustavnim između ostalih, prisustvovao je i jedan dio vojnog vrha Oružanih snaga Bosne i Hercegovine (OSBiH) među njima i načelnik Zajedničkog štaba OSBiH Gojko Knežević.