Published On: Sri, lis 26th, 2016

DODIK:”Majkama Srebrenice” prostorija u zgradi Skupštine općine Srebrenica

Predsjednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik večeras je, izrazivši poštovanje prema žrtvama u Srebrenici, obećao da će biti ponuđeno otvaranje posebne prostorije u Skupštini općine Srebrenica za predstavnike Udruženja “Majke Srebrenice”.
Nakon razgovora u Istočnom Sarajevu s veleposlanikom Srbije u BiH Stanimirom Vukićevićem, kazali su da neće biti diskiminacije bošnjačkih udruženja u toj općini te da će se obilježavati, kako je naveo, stradanja u Potočarima i dalje uz puno uvažavanje žrtava i udruženja koja se brinu o tome.
Dodik je u izjavi novinarima rekao da će sada, nakon lokalnih izbora, biti uspostavljena puna koordinacija republičkih i lokalnih organa vlasti, dodavši da je prethodni načelnik Ćamil Duraković “imao selektivan odnos prema razvoju određenih dijelova ove lokalne zajednice”.
– Mi nećemo praviti razlike i odvajanje, bez obzira radili se o srpskim ili muslimanskim selima – kazao je.
I veleposlanik Srbije u BiH Stanimir Vukićević je rekao da će Srbija, kada je riječ o Srebrenici, imati jednak odnos kao i do sada prema lokalnoj vlasti s novim načelnikom Mladenom Grujičićem, te da će određena sredstva za obilježavanja godišnjica srebreničkih stradanja u Potočarima biti osigurana iz proračuna.
– Neće biti potrebe za bilo kakvim strahom – rekao je Vukičević./Fena