Četvrtak, 23 svibnja, 2024

DODIK: Vidjet ćemo kako će se Ustavni sud BiH ponašati po našim apelacijama

Must Read

Predsjednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik izjavio je da ne očekuje ništa od današnjeg zasjedanja Ustavnog suda BiH te da ostaje da se vidi kako će se ta pravosudna institucija ponašati u vezi s apelacijom o 1. ožujku.
Ustavni sud BiH trebalo bi danas da se izjasni je li provedena njegova ranija odluka, kojom je utvrdio da Zakon o praznicima RS-a, odnosno njegov članak 3b, koji se odnosi na 9 siječnja Dan RS-a, nije u skladu s Ustavom BiH.
Dodik kaže da 91 odluka ovog suda nije dosad provedena i nije razmatrana, a da se “devedest druga našla na dnevnom redu i to u kratkom vremenu”.
-To Govori o nekorektnim namjerama, koje nemaju za cilj da se razjasni ova situacija. Ustavni sud BiH nije bio u pravu. Ne može se jednom narodu ukinuti kolektivno sjećanje, zbog toga što drugi narod tako misli – rekao je Dodik.
Jučer je najavio da će zastupnici SNSD-a prikupiti potpise potrebne da bi se Ustavnom sudu BiH podnio zahtjev za ocjenu ustavnosti 1. ožujka, Dana nezavisnosti BiH.
Dodik je ustvrdio da taj praznik vrijeđa osjećaje Srba, na isti način kako su to Bošnjaci tvrdili za 9 siječnja te da ostaje da se vidi kako će se Ustavni sud BiH ponašati u vezi s tom apelacijom.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Murphey Pristaje na Gotovinsku Isplatu Plaća: “Ali 10% Meni!”

U bizarnom preokretu diplomatske sapunice, američki veleposlanik u Bosni i Hercegovini, Michael Murphy, pristao je na prijedlog HDZ-a o...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -