Published On: Pon, pro 24th, 2018

DODIK: U Sarajevu se vodi politika ‘kreni da nigdje ne stigneš’

Predsjedatelj Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da je opstrukcija formiranja Vijeća ministara locirana u Federaciji BiH, gdje odugovlače s uspostavljanjem vlasti, istakavši da se u Sarajevu vodi politika “kreni da nigdje ne stigneš”.

Komentirajući izjavu drugog bošnjačkog člana Predsjedništva BiH  Željka Komšića da je uvjet za njegov glas za predsjedatelja Vijeća ministara podrška Akcijskom planu za članstvo (MAP) u NATO, Dodik je naglasio da i on može postavljati neke uvjete, ali se pita gdje to vodi.

“Srpska je formirala svoje politike i spremni smo konstituirati  tijela na razini BiH. Čak imamo i preporuke sa europske razine da se to učini što je prije moguće, a onda zapadnemo u tu nemogućnost koja se zove Sarajevo, u kojem se stalno nešto kalkulira na sitno i nikada se ništa ne može napraviti na krupno”, rekao je Dodik za “Glas Srpske”.

On je poručio da Srpska nema namjeru voditi  politiku koja bi se odnosila na onemogućavanje funkcioniranja institucija, ali da se na primjeru FBiH sada može vidjeti kako to izgleda.

Dodik je rekao da je spreman da se još ovoga tjedna održi sjednica Predsjedništva na kojoj bi Zoran Tegeltija bio imenovan za predsjedatelja Vijeća ministara, te podsjetio da prema zakonu u roku od 15 dana od formiranja Zastupničkog doma Parlamenta BiH Predsjedništvo treba donijeti  odluku o imenovanju predsjedatelja Vijeća ministara.

“Taj zakon ne poštuju, ali se pozivaju na zakon kada je riječ o zastavi Republike Srpske”, rekao je Dodik.

On je napomenuo da su i dužnosnici iz SDP-a i bloka koji je okupljen oko ove stranke postavili svoje uvjete koji služe samo za propagandu.

“Realno, odnos snaga je takav da iz Republike Srpske dolazimo mi koji sudjelujemo u institucijama BiH i spremni smo raditi. Ako neko ne želi raditi, neka onda kažu. Meni je draže biti u Banjaluci nego u Sarajevu”, poručio je Dodik./HMS/

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare