Published On: Pet, pro 17th, 2021

Dodik u Mostaru: Bošnjačka politička elita ne želi uvažiti zahtjeve Hrvata, ne žele poštovati Ustav BiH

Dodik je to izjavio u Mostaru, gdje je u pratnji predsjednice Republike Srpske Željke Cvijanović i predsjedatelj Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija razgovarao s predstavnicima srpske zajednice u tom gradu.

Zamjenik predsjednika Gradskog vijeća Mostara Velibor Milivojević kazao je kako im mnogo znači posjet i podrška.

Obećana nam je podrška za sve naše projekte u Mostaru, izdefinirano je ono što nam je ključno kroz što ćemo moći doći do radnih mjesta. Ne samo kroz određeno političko djelovanje da dođemo do radnih mjesta u državnoj upravi, već da zasnujemo i svoje poslove kako bi srpska zajednica konačno mogla započeti živjeti jednim boljim životom – izjavio je Milivojević nakon sastanka.

Dodik je obećao daljnju potporu srpskoj zajednici u Mostaru, a zatim je prokomentirao zaključke Narodne skupštine RS koje se tiču povratka nadležnosti s državne na entitetsku razinu.

Mi smo sve naše politike jasno definirali i artikulirali i one se neće promijeniti. Sva ta arogantna sila koja ide s druge strane ne pomaže, ona samo odmaže. Oni su zarobili BiH. Oni u BiH održavaju koloniju 25 godina. Nije točno da je u BiH sada najveća kriza, BiH je stalno u krizi. Imali smo jučer sastanak gdje je Sattler rekao da je ovdje 26 mjeseci, a da je 20 mjeseci zastoj. Sjećate se kad je SDA blokirao izbor Vijeća ministara BiH, onda su ti isti govorili kako je to u redu, kako je to politika, pa i ovo je politika – izjavio je Dodik.

 

Podcrtao je kako nema namjeru odustati od svojih interesa i ciljeva:

– Kada se sve završi, bez namjere da licitiram tko je krivac, na kraju će bošnjačka politička elita ostati ta koja je kriva zato što nije uvažila legitimne zahtjeve hrvatskog naroda za adekvatno predstavljanje, zato što nije i neće da poštuje Ustav BiH nego se arogantno i ignorantski odnosi prema svim primjedbama, a došli smo do toga da nam neki ustavni sud uvodi pravo da pripadnici Oružanih snaga mogu nositi vjerske brade, vjerska obilježja, a to će sve usložniti ovu situaciju.

Na novinarsko pitanje o mogućem formiranju vojske RS-a, Dodik je odgovorio kako je on prije svega za demilitarizaciju BiH.

– Ja sam rekao da se mora uspostaviti takva vojna struktura u BiH u kojoj nitko ne može dominirati i u kojoj sva tri naroda moraju biti jednako zastupljena, i u pogledu vojničkog sastava, i u pogledu komande. (…) Ja nudim da se broj pripadnika Oružanih snaga BiH utvrdi na 5.000, da se jasno odredi broj Bošnjaka, Hrvata, Srba, da se uspostavi takva struktura i ne treba onda vojska RS – poručio je Dodik.

Dodao je kako Bošnjaci, ako žele Bosnu i Hercegovinu, moraju razgovarati sa Srbima i Hrvatima.

Nakon sastanka sa srpskom zajednicom u Mostaru u prostorijama gradske organizacije SNSD-a, izaslanstvo RS-a otišlo je na božićni prijam čiji je domaćin predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Dragan Čović.

Dnevnik.ba

guest
7 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Kiklop
Kiklop
7 mjeseci prije

Mile svi oszali nisu Ti do koljena.Zelim ti da uspijes u svemu i sretno…

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Kiklop
7 mjeseci prije

Mile i Milanović…

Agro
Agro
Šta ti kažeš na ovo?  Kiklop
7 mjeseci prije

Neprijatelj mog neprijatelja mi je prijatelj ha 😁.
Malo vas je al sto jos morate bit i p1ck1ce? 😂

Mile jeleosvetitelj
Mile jeleosvetitelj
Šta ti kažeš na ovo?  Kiklop
7 mjeseci prije

Volim što su Srbi došli Čoviću na božićni prijem, a i što će valjda Čović uzvratiti posjet njima za pravoslavni Božić. Tako počinju dobri odnosi. U takvim stvarima je ključ. Aferim za jedne i druge!

Last edited 7 mjeseci prije by Mile jeleosvetitelj
Anonimac
Anonimac
7 mjeseci prije

dodo bog ti da zdravlja i dug zivot

Šaćir soros
Šaćir soros
7 mjeseci prije

To dodo ulazi u kafez …samo se dobro uvati za HRVATSKU STVAR …a dje je 220 hiljada tj 30% od ukupnog predratnog broja hrvata iz genocidne tvorevine RS. više od 70% RS je bošnjačko i hrvatsko VLASNISTVO

Mile jeleosvetitelj
Mile jeleosvetitelj
Šta ti kažeš na ovo?  Šaćir soros
7 mjeseci prije

Haram ti bilo! Što si ljubomoran zato što Srbi i Hrvati dolaze jedni kod drugih i poštuju se kao susjedi? 100ko!