Published On: Čet, ruj 30th, 2021

Dodik: U BiH nema dogovora, odcjepljenje RS se samo nameće

Dodik je istakao da se odcjepljenje Republike Srpske samo nameće.

U BiH je nemoguće napraviti dogovor, ali mi poštujemo Daytonski sporazum  – rekao je Dodik, prenosi RTRS.

Istakao je da “Otvoreni Balkan” predstavlja dobru inicijativu.

Postoje i oni koji su to problematizirači ali ovakva inicijativa je definitivno dobrodošla i mi ćemo nastaviti u tom pravcu. Svaka inicijativa koja dovodi do otvaranja granica dobrodošla je, kako god da se ona zvala – dodao je Dodik.

 

Dodao je da su razgovarali na zahtjev Escobara.

Dotakli smo se i ostalih važnih pitanja kao što  je potreba stabiliziranja političke situacije u BiH, koja već dugo živi u “nepravu” i u kojoj postoji visoki predstavnik koga mi ne priznajemo. Gospodin Escobar, naravno, podržava ulogu visokog predstavnika. Ne plašim se sankcija, već sam pod američkim – rekao je Dodik.

Kaže da je prošlo je vrijeme u kojem će Republika Srpska trpjeti intervencionizam međunarodne zajednice, koji je po pravilu bio uperen protiv Republike Srpske i Daytonskog sporazuma.

Dodik je danas razgovarao i s predsjednicom Europske komisije Ursulom von der Leyen, od koje je tražio kandidatski status i ublažavanje 14 europskih zahtjeva.

Rekao je i da je dobio uvjeravanja da je predsjednica EK privržena ideji o proširenja EU, ali je naglasio da tamo ima drugih glasova koji se čuju i koji šalju drugačije poruke.

Dodik smatra da priča o europskoj perspektivi, bez redizajniranja ideja, sada nije tako blizu.

guest
nije obvezno
16 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
16
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x