Published On: Uto, srp 3rd, 2012

Dodik: SNSD će dobiti jedno ministarstvo u Vladi F BiH

Primarni cilj ulaska SNSD-a u Federalnu vladu jeste pomoći srpskom narodu u tom bh. entitetu, ustvrdio je danas predsjednik SNSD-a Milorad Dodik.

Podsjetio je i da je na osnovu sporazuma koji njegova stranka ima s HDZBiH ta stranka dobila jedno mjesto u Vladi RS-a, te da bi trebalo da netko od Srba iz SNSD-a također bude zastupljen u Vladi FBiH.

On je u izjavi novinarima na Mrakovici ponovio da RS ostaje pri stavu da se član Predsjedništva BiH iz RS-a bira neposredno i da nema promjena ovlaštenja Predsjedništva BiH. 

Dodik je, komentirajući pitanje Kosova, ustvrdio da je „Kosovo nezavršen problem, bez obzira  na to što analitičari, ali i neki drugi pokušavaju reći kako su problemi na prostoru bivše Jugoslavije riješeni“.

“Kosovo govori da nisu. To može da se ignorira i da se silom Europske unije i SAD-a pokušava normalizirati život, ali to ne znači da su problemi riješeni”, naveo je Dodik i ponovio da će RS biti privržena dogovoru Beograda i Prištine.

“Dotad ćemo pratiti Beograd u svim nastojanjima kojima pokušava očuvati teritorijalni integritet, što je ključno pitanje”, tvrdi Dodik. (Fena)

14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare