Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da SDS i PDP ovih dana vode kampanju protiv svega čega nema te da su prvo pokušali da uzbune javnost o vježbi NATO-a, koja nije održana i neće ni biti, a potom i o poskupljenju struje za domaćinstva koga nema. – Na Manjači nema NATO vježbe, nema […]

" />
Published On: Pet, ruj 27th, 2019

Dodik: SDS i PDP opterećuju javni prostor izmišljenim problemima i događajima kojih nema

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da SDS i PDP ovih dana vode kampanju protiv svega čega nema te da su prvo pokušali da uzbune javnost o vježbi NATO-a, koja nije održana i neće ni biti, a potom i o poskupljenju struje za domaćinstva koga nema.

– Na Manjači nema NATO vježbe, nema NATO naoružanja i nema oružja s osiromašenim uranijem. Na Manjači se održava vježba Oružanih snaga BiH, koje ocjenjuju, također, ocjenjivači Oružanih snaga BiH. Ni među ocjenjivačima nije bilo pripadnika NATO-a – naglasio je Dodik.

On je poručio da neće biti održana NATO vježba na Manjači uz upotrebu oružja s osiromašenim uranijem, za koju se svojevremeno zalagao bivši član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić.

– To se neće dogoditi dok sam ja u Predsjedništvu, a svi koji žele znati istinu, znaju da je ta vježba otkazana zahvaljujući našem protivljenju. Zašto se SDS i PDP priviđa NATO, pitanje je za psihologiju, a vjerojatno osjećaju krivicu i dug prema onima kojima su svojevremeno obećali da će takva vježba biti održana na Manjači – kaže Dodik.

On je istaknuo da bi za građane Republike Srpske bilo korisnije da se SDS i PDP konstruktivno uključe u pitanja koja su na dnevnom redu, a ne da, kako kaže, javni prostor opterećuju izmišljenim problemima i događajima kojih nema, prenosi Srna.