Dodik sa Osmorkom o formiranju vlasti u subotu, sastanak s HDZ BiH zakazan za ponedjeljak

Lider SNSD-a Milorad Dodik najavio je da će razgovore o formiranju vlasti na državnoj razini s predstavnicima stranaka bošnjačkog bloka “Osmorka” i HDZ-a BiH obaviti u narednim danima.

Dodik je kazao kako je sastanak s Osmorkom zakazan za subotu, gdje će precizirati odnose, dok je sastanak s predstavnicima HDZ-a najavljen za ponedjeljak.

 

“Na sastanku s Osmorkom ćemo precizirati odnose, u ponedjeljak ćemo razgovarati s HDZ-om, a nakon tih pojedinačnih sastanaka planiran je i zajednički sastanak na kojem će se finalizirati stvari. Mislim da će to biti do kraja narednog tjedna”, najavio je Dodik u izjavi za RTRS.

“Nesumnjivo da su Osmorka, HDZ i SNSD osnova novog strukturiranja vlasti. Pokušat ćemo sastaviti proračun za iduću godinu što bi bio jedan od presedana jer se to nikada tako brzo nije događalo “, dodao je Dodik i rekao kako se nada da, ako to ne bude do Nove godine, sigurno će biti u prvom tjednu siječnja.

Dodik je rekao i da s Osmorkom i HDZ-om očekuje zajedničke projekte u okviru reformi i dobivanje kandidacijskog statusa. Također, najavio je da će predložiti ugovor dvije vlade – federalne i Vlade RS-a – o projektima i idejama koji postoje već nekoliko godina, a koje je, kako kaže, blokirala SDA./HMS/