Četvrtak, 23 svibnja, 2024

DODIK: Pokušat će me uhititi, Britanci pokušavaju ubaciti svoje jedinice za te namjene

Must Read

“RS nikoga ne izaziva, ne provocira sukob sa Zapadom, usvajanjem Nacrta Izbornog zakona štiti svoju ustavnu poziciju i odbacuje bilo kakva nametanja od strane lažnog visokog predstavnika Christiana Schmidta”, izjavio je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

Dodik je najavio Vaskršnji sabor Srbije i RS kao “prekretnicu u afirmaciji interesa srpskog naroda”, i poručio, da ideju ujedinjenja ne treba skinuti s dnevnog reda. Potvrdio je da ima ozbiljna upozorenja da će ga probati uhititi.

“Cilj je ukidanje RS što se vidi iz posljednjih aktivnosti usmjerenih protiv financijsko-platnog sustava RS”, kaže Dodik.

“Mi znamo da Britanci pokušavaju da ubace svoje jedinice za te namjene koje šetaju po svijetu, a tog dana rečeno mi je, navodno u najboljoj namjeri, a znajući tko je čovjek i odakle dolazi i da je čak poslan to da uradi, da bi bilo najbolje ako se to dogodi da ne pružamo otpor, jer oni imaju nalog da pucaju. Mislim što sad, treba da se prepadnem ili da kažem ‘Izvinite, a gdje je adresa na koju treba da se javim, gdje da dođem, da ne morate vi da dolazite po mene’”, rekao je predsjednik Srpske.

Dodik ističe da se osjeća sigurno, ali zabrinuto. Istrajat će, kaže, jer ne želi se dodvoravati “zapadnjacima” koji otvoreno urušavaju RS blokirajući njen platni sustav. Iz američkog veleposlanstva u Sarajevu, kaže Dodik, otvoreno zovu direktore banaka u RS i prijete im da će biti pod sankcijama ako rade s Vladom RS.

“Ako idu banakama sankcije to znači da nema međunarodnog plaćanja. Ta podmukla o priča o pritiscima i utjecaju svojstvena je Amerikancima. Mi sada moramo vidjeti kako da egzistiramo, jer nam zatvaraju financijska tržišta. Zbog čega? Zato što drugačije mislimo. Pa, ja sam učio da je Zapad mjesto slobode mišljenje, a što sam ja to uradio što je izazvalo nasilje? Je li netko stradao? Što ja ima svoj stav”, istakao je Dodik.

“Prvo, on je lažni visoki predstavnik. On ne smije doći u RS. Ako dođe, odmah ćemo ga uhititi i deportirati. Njega ne prate policajci UN-a, već privatno osiguranje Nijemci”, kaže Dodik.

“Vaskršnji sabor je prilika da se definira pozicija i budućnost srpskog naroda u Srbiji, Republici Srpskoj i zemljama u okruženju. Očekujemo da se na njemu jasno konstatira da je prekršen Daytonski sporazum, kao i Kumanovski”, kaže Dodik.

“Mi smatramo da na ovom saboru treba reći da je Schmidt lažan, da nema formalne ingerencije i u tom pogledu sve što donosi nema nikakvu pravnu snagu i da će se to jednog dana morati poništiti i treće čuvati suvrenitet Srbije i RS. Ima ljudi koji razmišljaju da se proglasi akt o ujedinjenju, ja nisam protiv toga”, poručio je Dodik.

“Stavljanje rezolucije o Srebrenici na dnevni red sjednice Opće skupštine UN je potpuni poraz vanjske politike BiH. Podršku daje Njemačka koja želi oprati svoju genocidnu prošlost. Što god uradili, neporeciva je istina da je u Podrinju tijekom rata stradalo blizu 3.500 Srba”, kazao je Dodik.

Istakao je da ga posebno raduje izjava Aleksandra Vučića da Srbija nikada više neće dozvoliti pogrom, oluje i stradanje srpskog naroda bilo gdje da živi./HMS/

- Advertisement -

24 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

24 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Murphey Pristaje na Gotovinsku Isplatu Plaća: “Ali 10% Meni!”

U bizarnom preokretu diplomatske sapunice, američki veleposlanik u Bosni i Hercegovini, Michael Murphy, pristao je na prijedlog HDZ-a o...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -