DODIK ODGOVORIO BORENOVIĆU: Nema sankcija Rusiji

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da nakon teškog i dugog zimskog sna proljećem probuđeni Branislav Borenović vraća staru laž i podvalu u javni prostor samo da bi o nečemu pričao.

Na pitanje Srne da prokomentira izjavu Branislava Borenovića lidera PDP-a da mu je visoki predstavnik za vanjsku politiku i sigurnost Jozeph Borrell odgovorio da se BiH pridružila EU sankcijama protiv Rusije, Dodik je upitao zašto Borenović pitanje o navodnim sankcijama Ruskoj Federaciji nije postavio ruskom Ministarstvu vanjskih poslova nego je pitao Borrella.

– Zar Borenović nije čuo izjavu ruskog veleposlanika od prije nekoliko dana da je BiH na popisu prijateljskih zemalja Ruske Federacije. Kako je to moguće ako su na snazi “sankcije” koje Borenović očito priziva. Da je zaista krenuo istraživati samozadanu temu, nije morao pisati nikome izvan BiH. Mogao je sam otkriti da ni Predsjedništvo BiH ni Vijeće ministara nikada nisu donijeli odluku o sankcijama Ruskoj federaciji – naglasio je Dodik.

On je kazao da Borenovića uopće ne zanima ni Ruska Federacija ni tko joj je i kada uveo sankcije.

– Borenović koristi jedan neradni dan u kojem i on može dobiti malo medijskog prostora, a da se ne govori o raspadu PDP. Preporučio bih mu manje šuplje priče, više terenskog rada, više konkretnih prijedloga za stvarne a ne izmišljene probleme – rekao je Dodik.

Ako se tako bude ponašao, dodao je Dodik, PDP-u će nakon svih turbulencija ostati bar ime.

– I to ne što su ga Borenović i /Igor/ Crnadak uspjeli sačuvati, nego što oni koji su im dali ime nikad ne predaju autorska prava. Bit će da su im dali i teme za nedeljno razbijanje monotonije – naglasio je Dodik./HMS/