Published On: Čet, lis 13th, 2016

Dodik nije tražio blindirano vozilo i helikopter kao uvjet za saslušanje


Predsjednik entiteta Republika Srpska Milorad Dodik nije tražio blindirano vozilo, helikopter, a ni jamstvo da neće biti uhićen kao uvjet za davanje iskaza u prostorijama Tužiteljstva BiH u vezi s sprovođenjem referenduma u RS-u, potvrđeno je za Klix.ba u Tužiteljstvu BiH.
Pojedini mediji u BiH posljednjih dana spekulirali su da je predsjednik manjeg bh. entiteta Milorad Dodik uvjetovao Tužiteljstvo BiH osiguravanjem blindiranog vozila, helikoptera i obećanjem da neće biti uhićen u zamjenu za davanje iskaza u prostorijama Tužiteljstva BiH u Sarajevu.
Iz Tužiteljstva BiH navode da nisu točne tvrdnje da će Dodik na dan saslušanja ući u zgradu državnog tužilteljstva na sporedni ulaz u blindiranom vozilu te da je na tome inzistirao ministar unutarnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač zbog straha da bi navodno Dodik mogao biti izložen snajperskoj vatri.
Negirali su i da je dogovoreno da predsjednik RS-a helikopterom sleti u Istočno Sarajevo odakle bi trebao blindiranim vozilom biti prevezen u njihove prostorije.
Iz Tužiteljstva BiH nisu željeli komentirati je li  Dodiku upućen novi poziv na saslušanje i kada bi eventualno trebao biti saslušan.
Podsjećamo, Miloradu Dodiku upućen je poziv krajem rujna za saslušanje u svojstvu osumnjičenog u predmetu u vezi s referendumom u tom entitetu.
Dodik je jasno poručio da ne planira doći u Sarajevo i dati izjavu u prostorijama Tužiteljstva BiH, ali će svakako suradnicima Tužiteljstva BiH dati izjavu bilo gdje na području RS-a.

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare