Published On: Čet, srp 12th, 2012

Dodik: Ne treba nam novac od MMF-a, našli smo naftu!

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik je izjavio tijekom gostovanja u emisiji RTRS-a da je u RS-u pronađena nafta i da je to zapravo pravi razlog zašto zadnjih nekoliko dana govori kako ovom entitetu nije potreban sporazum s Međunarodnim monetarnim fondom.

Vlasti u RS-u su nedavno dale ruskim tvrtkama odobrenja za istraživanja o zalihama nafte koja se nalaze u ovom dijelu BiH, a ako je vjerovati Dodikovim izjavama, onda se može zaključiti kako su rezultati za sada pozitivni. 

Dodik je izjavu o pronalasku nafte dao nakon što je bio iznerviran pojedinim dosjetkama Mladena Bosića, koji je također bio gost emisije na RTRS-u, podsjeća Večernji list.

Kao i za Republiku Srpsku, stručnjaci smatraju kako i Federacija leži na velikim zalihama nafte. Nikšićeva vlada nedavno je potpisala sporazum s kompanijom Shell, o istraživanju nalazišta nafte u ovom entitetu

Inače, Dodik je na samom početku emisije na RTRS-u rekao da dolazi u funkciji prvog čovjeka stranke, a ne kao predsjednik RS-a, što mu daje slobodu u izražavanju i ponašanju u emisiji. “Što je više Republike Srpske, manje je BiH, i to je sva bit naše politike”, ponovio je Dodik ovu izjavu, a koju je isticao i nekoliko puta ranije. Prvi čovjek SNSD-a nije propustio reći kako se u javnosti pojavljuju lažni podaci o ekonomskom stanju u RS-u, te kako je ukupni dug ovoga entiteta 48 posto bruto nacionalnog dohotka, što je po njemu prihvatljivo.

– BiH treba demontirati do neophodne razine – zaključio je predsjednik RS-a i na taj način ponovio stajališta kako većinu nadležnosti na razini BiH treba prebaciti na entitete, te kako državni aparat treba obavljati samo najosnovnije dužnosti.

14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare