Nedjelja, 14 travnja, 2024

Dodik: Najveći uspjeh Republike Srpske je što smo se oduprli centralizaciji BiH

Must Read

„Republika Srpska može opstati i postojati bez BiH“, poručio je Dodik.

Najveći uspjeh Republike Srpske u 2017. godini je, po ocjeni predsjednika RS-a Milorada Dodika, to što se zvanična Banjaluka oduprla centralizaciji BiH koju su pokušali sprovesti Bošnjaci, uz pomoć́ stranaca.

Dodik je to rekao sinoć u specijalnoj emisiji na RTRS, sumirajući rezultate postignute u ovoj godini, prenosi Sputnjik.

On je istakao da je otpor kojim su institucije Srpske odgovorile na pokušaje devastiranja njenih nadležnosti od strane određenih struktura u Sarajevu i međunarodnih čimbenika najvažniji politički uspjeh Republike Srpske.

Dodik je rekao da se Srpska u ovoj godini suočila i s ozbiljnim gospodarskim teškoćama koje su u velikoj mjeri bile izazvane globalnim kretanjima.

Predsjednik Srpske je naglasio da su koncept liberalnog gospodarstva, loša privatizacija i štete od poplava umnogome doprinijeli lošem stanju, ali da se Srpska iz takvog stanja izvlači.

Tome u prilog idu i kapitalna infrastrukturna ulaganja u Srpskoj, 110 kilometara izgrađenih auto-puteva, najavljena gradnja novih dionica, najava gradnje termoelektrane „Gacko 2“, završetak Kliničkog centra u Banjaluci, naveo je između ostalog Dodik.

Govoreći o ekonomiji i zaduživanju, predsjednik Dodik je istaknuo kako već dulji period nema zaduživanja u oblasti javne potrošnje, već samo za infrastrukturne projekte.

„Dobit poduzeća ove godine je preko milijardu maraka, a javni dug je dug javnih poduzeća koji ona redovno servisiraju, osim ’Željeznica Srpske‘, koje mi moramo preuzeti“, dodao je Dodik.

Predsjednik Srpske je poručio da se za Srpsku vrijedi boriti, te da njeno postojanje određuje način na koji će ljudi tamo živjeti.

„Republika Srpska može opstati i postojati bez BiH“, poručio je Dodik.

Predsjednik Srpske napominje da na birou za zapošljavanje nema nijednog elektroinženjera, građevinskog ili strojarskog inženjera, ali da je najviše onih koji su završili menadžment, i to na privatnim fakultetima.

„Mislim da je pravo čudo da smo politički i gospodarski  opstali u posljednjih desetak godina“, istaknuo je Dodik.

 

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

OZBILJAN APEL BIRAČIMA: Ne dajte da nas porobe. Bog vidi, Granić-Plenković ne. Naši očevi bit će ponosni, djeca zahvalna

Mnogi strahuju kad su izbori. Umjesto da biraju slobodno, slobodnom voljom i mišlju - ne vodeći se pritom strahom...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -