Nedjelja, 14 travnja, 2024

DODIK: Ja se ne bojim. Znam što radim. Ovaj proces se mora održati..

Must Read

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik tvrdi da će se u tom bh. entitetu održati referendum o Sudu i Tužiteljstvu BiH.

”Nemam nijedne dileme oko toga, bez obzira na napore koje ulaže jedan dio međunarodne zajednice”, ustvrdio je Dodik i naveo da će se Republika Srpska boriti protiv pravnog nasilja visokog predstavnika i za afirmaciju Daytonskog sporazuma.

Poručio je kako se ne boji, kako kaže, političkih izdajnika koji rade po instrukcijama međunarodne zajednice i siju strah o održavanju referenduma.

”Ja se ne bojim. Znam što radim. Ovaj proces se mora održati. On ne trpi razgovor tko može da bude na šteti – osobnoj ili političkoj. Referendum je važan. Ako se ne suprotstavimo i ne stavimo na poziciju obrane putem referenduma, za godinu ili dvije Republika Srpska će biti prazna turistička atrakcija”, istaknuo je Dodik za RTRS i dodao kako je cilj referendum i da se ukaže na “neodrživost ovakvog pravosudnog sustava”.

”Ako je taj cilj moguće ostvariti realizacijom četiri osnovne oblasti primjedbi na rad Suda i Tužiteljstva, samim tim se ostvaruje taj cilj. Nisam siguran da netko hoće, tako da vjerujem u referendum i on će se održati. Nemam nijedne dileme”, rekao je Dodik.

Veleposlanik Ruske Federacije u BiH Petar Ivancov kazao je kako će njegova zemlja nastaviti podržavati Republiku Srpsku u odlukama koje su u okviru principa propisanih Daytonskim mirovnim sporazumom.

Ivancov je naveo kako Republika Srpska ima pravo da pronađe rješenja za koja smatra da su dobra za nju.

”Nadam se da ćemo zadnju odluku tražiti zajedno i da ćemo pokušavati to da riješimo i odlučimo uz dijalog”, rekao je Ivancov u Banja Luci nakon sastanka s predsjednikom RS.

Istodobno, Klub Bošnjaka u Vijeću naroda RS, bez obzira na sve optužbe u tom bh.e ntitetu, ostaje pri odluci da se ispita zakonitost i ustavnost Zakona o referendumu i građanskoj inicijativi u RS, kao i odluka vladajuće parlamentarne većine o referendumu u RS-u o Sudu i Tužiteljstvu BiH, ponovio je danas u izjavi za Fenu šef tog kluba Mujo Hadžiomerović.

Istaknuo je kako imaju dovoljno pravne osnove za osporavanje Zakona o referendumu RS-u, koji je usvojen 2010..

”Koristit ćemo sve pravne mehanizme da sporimo zakon i odluku o referendumu i ne sumnjam da ćemo u tome i uspjeti”, rekao je Hadžiomerović.

Pozvao je pravnike, koji se u RS-u izjašnjavaju protiv ove odluke bošnjačkog kluba, da razmisle koja to pravna osnova omogućava da se zakonom u RS omogućava usvajanje odluke kojom se ne poštuje pravna hijerarhija u državi.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

OZBILJAN APEL BIRAČIMA: Ne dajte da nas porobe. Bog vidi, Granić-Plenković ne. Naši očevi bit će ponosni, djeca zahvalna

Mnogi strahuju kad su izbori. Umjesto da biraju slobodno, slobodnom voljom i mišlju - ne vodeći se pritom strahom...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -