Petak, 21 lipnja, 2024

Dodik iz Mostara kreće u formiranje vlasti u BiH

Must Read

Lider SNSD-a Milorad Dodik tvrdi da će koalicija SNSD-DNS-SP vrlo brzo formirati novu Vladu RS-a.

“Ova koalicija sa 42 zastupnika u parlamentu formirat će vladu Republike Srpske. Pozivamo da se jave oni koji misle da bi mogli da budu sa nama”, rekao je Dodik novinarima u Banjoj Luci, nakon što je nazočio proslavi krsne slave Stranke Nova Srpska – Svete Petke.

Najavio je kako će SNSD tražiti da se “provjere neke stvari”, ocijenivši da “veoma čudno zvuči da je smanjen broj koalicijskih zastupnika sa 44 na 42 u Narodnoj skupštini Republike Srpske”.

“Znamo mi ranije koncepcije na koje se išlo – ako ne možeš da pobijediš SNSD i Milorada Dodika onda pokušaj da ga učiniš slabijim”, naglasio je Dodik.

Dodik tvrdi da će SNSD biti jači nego što je bio, te da će sustav vlasti uključiti nove ljude i pokušati novom energijom dati novi impuls u Republici Srpskoj.

Najavio je kako će mandatara za sastav nove Vlade RS priopćiti već na prvoj sjednici novog saziva parlamenta RS.

Govoreći o formiranju vlasti na državnoj razini, Dodik je rekao da će SNSD završiti razgovore sa HDZ-om, sa kojim ima savezništvo od ranije, i da će na sastanku u Mostaru u četvrtak priopćio da će zajedno graditi sustav vlasti na razini BiH.

Prema njegovim riječima, potom će se sačekati rasplet u bošnjačkoj političkoj strukturi i vidjeti kako se kretati dalje.

“Očigledno je da će biti važno tko će činiti vlast u Federaciji BiH. SNSD i HDZ su snažan blok i mogu bitno da utječu na strukturiranje ostale popune u zajedničkim institucijama”, kazao je Dodik.

Izrazio žaljenje što Željka Cvijanović nije pobijedila na izborima za srpskog člana Predsjedništva BiH, ponovivši da je Mladen Ivanić iz Saveza za promjene pobijedio zahvaljujući bošnjačkim glasovima.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Čović: Čim završe izbori, pitanje svih pitanja će biti izborni zakon

Predsjednik HDZ-a Dragan Čović danas je u Sarajevu organizirao tiskovnu konferenciju, odnosno "druženje s medijima" u okviru već ustaljene...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -