Published On: Pon, lis 8th, 2018

Dodik će inzistirati na zastavi RS na zgradi Predsjedništva BiH: Neka i Komšić istakne svoju hrvatsku zastavu

Inzistirati ću na tomu da na zgradi Predsjedništva BiH bude istaknuta zastava Republike Srpske koju u Predsjedništvu i predstavljam. Ne smeta mi da to urade i druga dva člana Predsjedništva BiH. Neka Željko Komšić istakne svoju zastavu hrvatskoga naroda, rekao je Dodik.

Milorad Dodik je danas na konferenciji za medije u Banja Luci kazao kako će jedan od njegovih prvih poteza biti traženje da se istakne zastava Republike Srpske na zgradi Predsjedništva BiH.

Također, rekao je kako mu ne smeta da svi članovi predsjedništva istaknu svoje zastave, pa ni da “Željko Komšić istakne svoju hrvatsku zastavu”.

“Već sam govorio što ću prvo uraditi. Najprije ću sačekati da se konstituira Parlament BiH kako bih mogao položiti zakletvu. Prije toga ću formirati svoj tim i promijenit ćemo neke dijelove Poslovnika koji se tiču srpskog člana Predsjedništva. Tako ću inzistirati na tomu da na zgradi Predsjedništva BiH bude istaknuta zastava Republike Srpske koju u Predsjedništvu i predstavljam. Ne smeta mi da to urade i druga dva člana Predsjedništva BiH. Neka Željko Komšić istakne svoju zastavu hrvatskoga naroda”, rekao je Dodik.

Izjavio je i kako će SNSD sa svojim partnerima formirati vlast u RS i da će predsjednik Vlade RS biti član SNSD-a. Kad je o Vijeću ministara riječ, rekao je kako je logično da dio te koalicije budu HDZ BiH i stranke HNS-a BiH te izborni pobjednik unutar bošnjačkog biračkog tijela.

“Ako kod Bošnjaka pobijedi SDP onda ćemo koalirati s njima. Isto tako, koalirat ćemo i s SDA ako oni pobijede unutar bošnjačkog naroda”, izjavio je Dodik.

J.G. / Dnevnik.ba

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare