Published On: Uto, stu 21st, 2017

DODIK BRANI MLADIĆA: “On je radio profesionalno i ostat će legenda u srpskom narodu”

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je general Ratko Mladić  profesionalno i patriotski obavljao svoju dužnost, te da će se u slučaju negativne presude Haškog tribunala samo ojačati mit o njemu.

Dodik je naglasio da, s obzirom na sve do sada viđeno protiv Srba u Haagu, svi imaju osjećaj povodom sutrašnje presude generalu Mladiću.

“Ali, bez obzira na to, Ratko Mladić ostaje legenda u srpskom narodu, čovjek koji je svoje profesionalne i ljudske sposobnosti dao u funkciju odbrane slobode srpskog naroda, gdje god on bio”, rekao je Dodik danas novinarima u Banjaluci.

On je istakao da je Mladić komandovao Vojskom Republike Srpske koja je branila slobodu ovog naroda i učinila da bude stvorena Republika Srpska.

“Ono što su Mladić i mnogi s njim učinili jeste da su veoma profesionalno obavili svoju dužnost. Žrtvujući svoj i komoditet svoje porodice, znali su da će biti izloženi svim ovim procedurama koje dugo godina traju, ali nisu odustajali od istinske slobodarske ideje što se tiče Republike Srpske”, poručio je Dodik.

Haški tribunal sutra će izreći presudu nekadašnjem komandantu Glavnog štaba Vojske Republike Srpske generalu Ratku Mladiću, optuženom za ratne zločine tokom proteklog rata u BiH.

Izricanje presude zakazano je za 10.00 sati.

guest
nije obvezno
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x