Subota, 13 travnja, 2024

DODIK: Bošnjaci drže ključ opstanka BiH

Must Read

SARAJEVO – Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da ključ opstanka BiH drže Bošnjaci koji moraju prihvatiti interese druga dva konstitutivna naroda – Srba i Hrvata.

“Ako toga ne bude, oni će sami uništiti BiH”, pojasnio je Dodik za “Večernji list” izdanje za BiH.

On je naglasio da BiH prijeti nestanak zbog nametanja političkih predstavnika.

Govoreći o pitanju “Sejdić-Finci”, predsjednik Srpskog je rekao da ova odluka ne traži ništa drugo osim da se eliminira diskriminacija u pogledu kandidiranja, da bi svi mogli biti birani na funkcije na razini BiH.

Prema njegovim riječima, Republika Srpska nije protiv europskog puta BiH i spremna je ispunjavati međunarodne obveze.

Dodik je naglasio da je nemoguće dati odgovor da li će do 1. listopada biti postignut dogovor, ali su svi modeli poznati i potrebno se opredijeliti za jedan kada je riječ o FBiH. “Taj model podrazumijeva da se predstavnici Bošnjaka i Hrvata o tome dogovore”, rekao je Dodik i dodao da Srpskoj nije spremna pravi bilo kakve ustupke BiH.

Na pitanje da li bi se na narednom sastanku s povjerenikom za proširenje EU Štefanom Fueleom mogao postići dogovor, Dodik je naveo da bi bio sretan ako bi se to dogodilo i BiH bi se mogla uputiti prema podnošenju aplikacije za članstvo, ali da nije siguran u to .

Predsjednik Srpske  naglasio je da nema ništa protiv da se u okviru FBiH uspostavi teritorijalna jedinica koja bi predstavljala jednu federalnu republiku s hrvatskom većinom.

Na pitanje vidi li sebe kao člana Predsjedništva BiH, on je rekao možda, kada bi vidio da je moguće napraviti tri federalne jedinice i da se eventualno BiH uputi na konfederalni poredak.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

GENERAL LJUBO ĆESIĆ ROJS Kako je pomogao 10.050 obitelji pripadnika HV i HVO kad su svi od nas digli ruke. Jedini pomogao obitelji generala...

General Ljubo Ćesić Rojs ima ogromne zasluge koje je stekao u ratu i u poraću. Svima nam je poznata...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -