Published On: Sub, stu 21st, 2015

DODIK: Borbu protiv terorizma vode ljudi Alije Izetbegovića


Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik smatra da se teško može očekivati ​​prava borba protiv terorizma u BiH kada je na čelo Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA) imenovan čovjek iz ratne obavještajne agencije Republike BiH Osman Mehmedagić, zvani Osmica, koji je bio neposredni operativac Alije Izetbegovića i njegovog sina.

– Kako da vjerujemo takvim institucijama kada je riječ o borbi protiv terorizma. To mogu da vjeruju samo naivni – rekao je Dodik.

Da je SNSD u Vijeću ministara BiH, poručio je Dodik, Osmica nikada ne bi dobio podršku.
– To je čovjek koji je bio osobni pratilac Alije Izetbegovića u ratu i kontorlisao sve obavještajne i sigurnosne strukture i sada mu se stavlja u ruke OBA BiH. Njegov cilj neće biti priča o teroristima, jer su to njegovi suborci, već priča o Republici Srpskoj – rekao je Dodik za “Večernje novosti”.
Na pitanje da li se uopće može očekivati ​​da Bakir Izetbegović, kao predsjednik SDA, izađe i javno pozove na borbu protiv radikalnih islamista u BiH, Dodik je rekao da Bakir nikada neće biti iskren po pitanju radikalnih islamista u BiH.
– Da li ga netko može natjerati da javno kaže da se BiH mora obračunati s takvim osobama, to je teško reći, ali znam da Izetbegović nikad nije bio iskren po ovom pitanju – poručio je Dodik.
 
(Srna)

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare