Subota, 13 travnja, 2024

DODIK: Borbu protiv terorizma vode ljudi Alije Izetbegovića

Must Read


Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik smatra da se teško može očekivati ​​prava borba protiv terorizma u BiH kada je na čelo Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA) imenovan čovjek iz ratne obavještajne agencije Republike BiH Osman Mehmedagić, zvani Osmica, koji je bio neposredni operativac Alije Izetbegovića i njegovog sina.

– Kako da vjerujemo takvim institucijama kada je riječ o borbi protiv terorizma. To mogu da vjeruju samo naivni – rekao je Dodik.

Da je SNSD u Vijeću ministara BiH, poručio je Dodik, Osmica nikada ne bi dobio podršku.
– To je čovjek koji je bio osobni pratilac Alije Izetbegovića u ratu i kontorlisao sve obavještajne i sigurnosne strukture i sada mu se stavlja u ruke OBA BiH. Njegov cilj neće biti priča o teroristima, jer su to njegovi suborci, već priča o Republici Srpskoj – rekao je Dodik za “Večernje novosti”.
Na pitanje da li se uopće može očekivati ​​da Bakir Izetbegović, kao predsjednik SDA, izađe i javno pozove na borbu protiv radikalnih islamista u BiH, Dodik je rekao da Bakir nikada neće biti iskren po pitanju radikalnih islamista u BiH.
– Da li ga netko može natjerati da javno kaže da se BiH mora obračunati s takvim osobama, to je teško reći, ali znam da Izetbegović nikad nije bio iskren po ovom pitanju – poručio je Dodik.
 
(Srna)

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

GENERAL LJUBO ĆESIĆ ROJS Kako je pomogao 10.050 obitelji pripadnika HV i HVO kad su svi od nas digli ruke. Jedini pomogao obitelji generala...

General Ljubo Ćesić Rojs ima ogromne zasluge koje je stekao u ratu i u poraću. Svima nam je poznata...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -