Published On: Sun, Jul 12th, 2020

DODIK: Bisera Turković je rekla ‘nećemo podržati HDZ, hoćemo SNSD’. Vjerovatno s namjerom da zavadi, jer to su male igre koje pokušavaju da nametnu da naprave velike priče

On je rekao da sada ne zna da li će biti usvojen budžet BiH i da više ništa ne može da kaže sa sigurnošću, jer je “BiH potpuno neuspješna, propala zemlja”.

Dodik je rekao da se nivou BiH jedino može dogovarati i tako dolaziti do rješenja, pa između ostalog i za budžet, a imenovanja ne treba posmatrati kao neko “uhljebljenje” već kao princip nacionalne politike.

Podsjetio je na sastanak SNSD-a, HDZ-a i SDA u Istočnom Sarajevu, te je rekao da je dogovoreno da budu imenovani svi oni koji su prošli procedure.

“HDZ je rekao da prilikom konačnog izbora neće podržati prijedlog SDA za ministra odbrane Selmu Cikotića i direktora Obavještajne agencije, a onda, da bi se sve zakomplikovalo, Bisera Turković je rekla ‘nećemo podržati HDZ, hoćemo SNSD’. Vjerovatno s namjerom da zavadi, jer to su male igre koje pokušavaju da nametnu da naprave velike priče”, rekao je Dodik za ATV, prenosi Klix.

 

Ukazao je i na činjenicu da se na nivou BiH razotkrila politika u vezi sa migrantima, tako što je bivši ministar sigurnosti BiH Fahrudin Radončić okrivio bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića, ministricu vanjskih poslova Biseru Turković i njihovu partiju SDA da se migranti organizirano dovode u BiH da bi vršili pritisak.

Dodik je ponovio da na teritoriji RS neće biti formirani kampovi za smještaj migranata iako je Vijeće ministara u kojem je bio lider SDS-a Mirko Šarović donio odluku o tri kampa u Bijeljini, Zalužanima i u Trnovu.