Published On: Ned, lip 23rd, 2019

DJELUJU KAO MAFIJA Strašna ispovijest zatočenog džihadista: “´Spavači´ planiraju osvetnički napad i krvoproliće. Poseban trn u oku su im ove EU zemlje”

Borci još uvijek planiraju osvetnički napad na zemlje poput Britanije i to pod zapovjedništvom Abu Bakr al-Baghdadija

Tisuće ISIL-ovih terorista koje su Zapadne sile porazile u Siriji, formiralo je tajne grupe tzv. “spavača” koji motre Europu i čekaju na napad. “Spavačima” se inače nazivaju špijuni ili tajne grupe koje su van bilo kakvih aktivnosti, ali su u pripravni za napad. Trenutno su u pripravnosti, a trn u oku su im mnoge europske zemlje, osobito Velika Britanija, javlja Mirror. Iako je došlo do vojnog poraza kalifata, borci još uvijek planiraju osvetnički napad na zemlje poput Britanije i to pod zapovjedništvom Abu Bakr al-Baghdadija.

Deseci tisuća djece spremni su biti iduća generacija ubojica

Svugdje, vojnici i mještani strahuju od Baghdadijevih spavača – osobito u Raqqi, gradu iz kojeg je ISIL odveden 2017., ali je nedavno ponovno potresen terorističkim bombama. Mirror je u ekskluzivnom intervjuu s zatočenim džihadistom Alexandom Koteyjem saznao da su kurdski vojni zapovjednici naglasili da su najnasilniji borci bili Britanci. Neki od njih će biti vraćeni Veliku Britaniju.

Deseci tisuća ISIL-ovaca tzv. “Cubs of the Caliphate” koje su odgojile majke ispunjene mržnjom, spremni su biti sljedeća generacija ubojica.

Funkcioniraju kao mafija

Zapovjednik sirijskih demokratskih snaga, Mervan Kamishlo, kaže da postoji velika vjerojatnost da “spavači” napadnu Veliku Britaniju i druge zemlje jer, kako kaže, teroristi i dalje misle da imaju vlastitu državu. Tvrdi da njihova mreža “spavača” funkcionira poput mafije i da će se definitivno “vratiti”.

Kamishlo tvrdi da najopasniji teroristi nisu bili Arapi nego su to bile osobe iz europskih država, osobito Britanije. Zapovjednik Kamishlo vjeruje da je 800 britanskih boraca koji su došli u Siriju ili su mrtvi ili u zatvoru ili na putu za Britaniju.

Također, napomenuo je da je  puno djece iz ISIS-a po izbjegličkim kampovima te da bi mogli postati opasni zbog “zatrovanog” uma. Ako im se ne pomogne, moglo bi doći do velike katastrofe u kojoj bi stradalo puno ljudi.

FOTO: Profimedia

Polovica sirijskog stanovništva nije nigdje smještena. 5,6 milijuna Sirijaca su izbjeglice, pola milijuna ih je umrlo, uključujući mnoge žene i djecu, a ISIS je prognan.

Dnevnik.ba

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare