Published On: Pon, ožu. 11th, 2019

DJECA KOJU JE OTAC BACIO S BALKONA DANAS IZLAZE IZ BOLNICE: Odlučeno s kim će živjeti i pod kojim uvjetima

Dječak i dvije djevojčice, koji su nakon tragedije na Pagu prevezeni u zadarsku bolnicu, danas izlaze na kućnu njegu. Pridružit će im se i njihova sestra koja se nalazi na liječenju u Zagrebu

Troje djece, koje je otac u Pagu bacio s balkona, uspješno se oporavilo u zadarskoj Općoj bolnici i danas će biti otpušteno na kućnu njegu. Bit će smješteni s majkom uz skrb stručne osobe. Pridružit će im se i njihova sedmogodišnja sestra, koja je još na liječenju u KBC – Rebro, piše Hrvatski radio Zadar.

Tragedija obitelji s Paga dogodila se u ranim jutarnjim satima 28. veljače kada je otac uzeo jedno po jedno dijete, dječaka starog tri godine te djevojčice stare pet, sedam i osam godina, te ih bacio s balkona kuće s visine od pet metara.

Otac je potom automobilom napustio mjesto događaja, a prvi susjedi su im priskočili u pomoć pozvavši i liječnike. O stravičnim prizorima koje su zatekli u više su navrata svjedočili u medijima, a prema njihovim tvrdnjama s najmanje fizičkih ozljeda prošao je dječačić jer ga je otac posljednjeg bacio pa je pao na sestre, a ne izravno na kameni pločnik.

Djeca su potom prevezena u zadarsku bolnicu, a sedmogodišnja djevojčica zbog ugroženosti života na kraju i na zagrebačko Rebro.

Problematična obitelj

Nakon tragedije postavilo se pitanje odgovornosti sustava pod čijim je nadzorom godinama obitelj bila, a DORH je oca djece odlučio teretiti za četverostruki pokušaj ubojstva. On se trenutno nalazi u istražnom zatvoru.

Doznalo se i da su roditelji djece već jednom bili osuđeni za njihovo zanemarivanje, a da je iz obitelji izuzeta djevojčica iz majčinog prvog braka, koja je nakon toga živjela u domu