Subota, 22 lipnja, 2024

DIPLOMATSKI SKANDAL: “Veleposlanica strane države drznula se u mojoj zemlji tražiti da odustanemo od 9. siječnja”

Must Read

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da su samo naivni mogli vjerovati da se volja jednog naroda, kroz povjesnu težnju za slobodom i stvaranjem Republike Srpske, može poništiti jednom administrativnom mjerom.

Komentirajući današnji sastanak u Banja Luci predstavnika bošnjačkih političkih stranaka na kojem će, kako je najavljeno, biti ukazano na odluku Ustavnog suda BiH o proslavi 9. siječnja kao Dana Republike Srpske, Dodik je istakao da je Ustavni sud politički na kojem se odluke donose preglasavanjem.

“Tri stranca i dva Bošnjaka, koji su na strani političke zloporabe Ustavnog suda, preglasavanjem su degradirali snagu tog suda, ali Republika Srpska je svojim zakonom i provedenim referendumom jasno precizirala i pokazala što je volja ovog naroda”, rekao je Dodik novinarima u Banja Luci.

Dodik je naglasio da, bez obzira na političke razlike između stranaka sa sjedištem u Republici Srpskoj ili predstavnika tih stranaka kao nositelja vlasti, nitko nije izostao na polaganju vijenaca poginulim borcima povodom Dana Republike.

“To govori o okupljanju oko ideje koja se zove Republika Srpska i to neće prestati”, poručio je Dodik.

Predsjednik Srpske ističe da su ove godinu na proslavu Dana Republike pozvani i veleposlanici, od kojih će neki doći, neki ne, ali od kojih su se neki drznuli da pišu što vlast u Srpskoj treba raditi.

“Jedna od veleposlanica, koja nije Amerikanka, napisala je kako mi trebamo odustati od 9. siječnja. To je isto kao kad bih je napisao da u njenoj zemlji trebaju odustati od dana republike”, naveo je Dodik.

Dodik nije kazao hoće li o ovom događaju informirati MVP BIH i Predsjedništvo BIH te hoće li tražiti pokretanje diplomatske note protiv dotične.

Potpredsjednik Republike Srpske Ramiz Salkić zakazao je za danas u Banja Luci sastanak sa zastupnicima Koalicije “Domovina” u Narodnoj skupštini Srpske i bošnjačkim delegatima u Vijeću naroda, na kojem će zauzeti stav o proslavi Dana Republike Srpske./Srna

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Petković odgovorio što ne funkcionira u hrvatskoj igri

Isključiva krivca je na nama, ostali smo dužni navijačima, poručio je hrvatski napadač Bruno Petković na novinarskoj konferenciji u...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -