Published On: Pet, svi 15th, 2020

DIPLOMATSKI SKANDAL BEZ PRESEDANA Zaposlenik Veleposlanstva SAD organizator prosvjeda protiv Katoličke crkve i mise za žrtve zločina u sarajevskoj katedrali!?

Zabranjen je skup pred Katedralom Srca Isusova u Sarajevu, najavljen za subotu, kojim je grupa građana željela izraziti nezadovoljstvo zbog molitve za ubijene u Bleiburgu u Austriji na kraju Drugog svjetskog rata.

“Rješenjem Prve policijske uprave, skup pred Katedralom Srca Isusova je zabranjen”, rekao je za Al Jazeeru Plamenko Muratović, jedan od organizatora skupa, i pozvao građane da ne dolaze ispred katedrale na način kako je ranije bilo planirano. Muratović je ranije najavio skup na kojem su aktivisti trebali pjevati partizanske pjesme dok u katedrali bude služena misa.

Plamenko Muratović je dugogodišnji zaposlenik Veleposlanstva SAD u Sarajevu, u ratu je bio pripadnik HOS-a, a potom tzv. Armije RBiH, saznaje Hrvatski Medijski Servis od dobro obaviještenog izvora.

Redakcija Hrvatskog Medijskog Servisa poslala je upit američkom veleposlanstvu u BiH je li informacija da je Plamenko Muratović njihov uposlenik točna. Ukoliko se potvrdi da jeste ovo će predstavljati diplomatski skandal bez presedana da djelatnik jednog stranog veleposlanstva organizira prosvjede protiv Katoličke crkve i molitve za žrtve zločina.

0 0 glasovi
Ocjena članka
guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x