Subota, 22 lipnja, 2024

DILJEM EUROPE I SVJETA Stroge mjere sigurnosti uoči proslave Nove godine

Must Read

Gradovi diljem Europe, ali i svijeta najavili su pojačane mjere sigurnosti u novogodišnjoj noći. Njemačka, britanska, francuska, španjolska i ruska policija – povećat će svoju prisutnost na mjestima slavlja, a razlog su naravno, brojni teroristički napadi proteklih godina, prenosi HRT.

Francuske vlasti najavljuju raspoređivanje čak 100 tisuća dodatnih policajaca i vojnika, a bit će razmješteni oko uličnih sajmova, trgovačkih centara, vjerskih objekata i u javnome prijevozu. Pariz tako na ulice šalje gotovo 8 tisuća policijskih časnika i vojnika. Svrha mjera nije samo spriječiti moguće terorističke napade, nego i nerede. Francuska policija posebno će na oku držati Elizejske poljane. Tamo će biti postavljene i betonske zapreke kako bi se spriječio ulazak automobila.

I londonska policija objavila je da građani mogu očekivati naoružane policajce i zapreke za vozila u samom središtu grada. Tako će biti i u Njemačkoj, a kod Branderburških vrata u Berlinu bit će postavljena i posebna zona za žene koje su napadnute ili se osjećaju ugroženima. Sjeverni njemački grad Hamburg nedavno je, pak, postavio nove sigurnosne kamere koje omogućuje policiji da brzo reagira ako bude potrebe.

Sigurnosne mjere uoči Nove godine i u cijeloj su Turskoj podignute na višu razinu. Samo u Istanbulu, primjerice, u novogodišnjoj će noći na ulicama biti čak 37 tisuća policajaca. Turska je već provela nekoliko racija, uhitila 29 osumnjičenika za terorizam.

U Moskvi se očekuje da će tijekom novogodišnjih praznika u gradu biti više od 12 milijuna ljudi. Građane i goste u Moskvi će čuvati 45 tisuća policajaca, pripadnika federalne službe sigurnosti, privatnih zaštitara i brojno medicinsko osoblje.

Brazilci se već zagrijavaju za najdulju noć. Tisuće njih, afričkog podrijetla, na slavnoj plaži Copacabana bezbrižno pjevaju i plešu u čast božice mora Jemaje. No, naravno i tu su mjere sigurnosti pojačane, ali nisu tako drastične kao u drugim svjetskim metropolama.

U New Yorku je održana uvertira za doček Nove godine – proba ispaljivanja konfeta. Iako je u ovoj godini u New Yorku zabilježen velik pad broja ubojstava i kriminala uopće, sigurnost na ulicama za doček 2018-te osiguravat će tisuće policajaca./HMS/

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Petković odgovorio što ne funkcionira u hrvatskoj igri

Isključiva krivca je na nama, ostali smo dužni navijačima, poručio je hrvatski napadač Bruno Petković na novinarskoj konferenciji u...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -