DF- stranka u vlasti i oporbi- tvrdi da je odluka predsjednika F BiH nekonsekventna

Nakon što je predsjednik FBiH Marinko Čavara danas donio odluku da smijeni samo ministra energije, rudarstva i industrije Reufa Bajrovića, priopćenjem za javnost odglasila se i Demokratska Fronta.

– Demokratska fronta današnju odluku predsjednika FBiH Marinka Čavare, da razriješi samo ministra energije, rudarstva i industrije Reufa Bajrovića, smatra smiješnom i nekonsekventnom. Ova odluka nema nikakvih posljedica po rad ministara Demokratske fronte u Vladi Federacije, te nikakvih dodatnih konsultacija nece biti. Ministri DF-a su podnijeli neopozive ostavke, a gospodin Čavara može samo izabere vrijeme kad će da ih razriješi.

S druge strane, Čavarina odluka pokazuje da smo mi u Demokratskoj fronti imali pravo: da HDZ i SAD imaju samo javna poduzća, jer se ovom odlukom stječu uvjeti da stranačke centrale SDA i HDZ upravljaju javnim resursima entiteta FBIH.

Demokratska fronta još jednom želi obavijestiti javnost da većina u federalnom Parlametnu više ne postoji i da će SDA i HDZ morati tražti drugdje nekoga tko bi, za razliku od DF-a, htio sudjelovati u kršenju zakona i ustava ovog entiteta i ove države.

Na koncu, želilmo ovi putem obavijestiti gospdina Čavaru da potpredsjednik FBiH iz reda srpskog naroda, Milan Dunović, neće podnijeti ostavku i da nastavlja obavljati sve dužnosti koje podrazumijeva navedena funkcija do isteka mandata, ili dok SDA i HDZ ne nađu većinu u fedralnom Parlamentu potrebnu da ga smijene. Demokratska fronta nema namjeru omogućiti HDZ-u da u federalnu Vladu uvede SNSD Milorada Dodika, jer to smatramo anitdržavnim činom, navodi se u priopćenju DF-a. /HMS/