Dežulovićev tekst “Jebo vas Vukovar” zgrozio je Hrvatsku

Index koji tvrdi da Dežulović zgrozio samo desničare, naravno, opet laže…

Hrvati su bijesni zbog teksta Borisa Dežulovića objavljenog na portalu N1 televizije.

Tekst nosi naslov “Jebo vas Vukovar”, a možete ga u cijelosti pročitati ovdje.

U tekstu Dežulović piše o tome kako se zbog obljetnice pada Vukovara već godinama otkazuju razni glazbeni i zabavni događaji.

Posljednji slučaj je otkazivanje nastupa Rade Šerbedžije u nedalekim Vinkovcima koje je bilo planirano cijela tri dana prije obljetnice pada.

“Jebo vas Vukovar.

Jebo vas posebni domovinski pijetet. Jebale vas kolone sjećanja, posmrtni marševi i počasni plotuni. Jebali vas plastični lampioni, plastični vijenci i plastične krizanteme. Jebale vas komemoracije, rekvijemi i mise zadušnice. Jebale vas minute šutnje, dani žalosti i noći svijeća. Jebali vas nogometni memorijali, domoljubni recitali, vukovarski arzuhali i navijački murali. Jebo vas Vukovar.

Jebala vas smrt”, piše Dežulović na kraju teksta.

DOMOVINSKI POKRET: Zamislimo da do riječi Vukovar stavimo i Srebrenica. Bi li u tom slučaju kolumna bila objavljena?

Domovinski pokret najoštrije osuđuje potez N1 televizije, odnosno objavu kolumne Borisa Dežulovića čiji je sadržaj bezobzirno vrijeđanje i omalovažavanje svih žrtava Domovinskog rata, omalovažavanje nacionalnog identiteta, a pogotovo vukovarskih žrtava.

Nakon nasrtaja ultra lijeve platforme Možemo na murale Vukovara, doživjeli smo i vulgarni ispad beogradskog potrčka i bivšeg feralovca na grad Vukovar. Ni manje ni više, nego na televiziji koja je u procesu traženja nacionalne koncesije. Takav ispad ne možemo čak ni citirati, jer tu količinu psovki medijski prostor ne zaslužuje. Napominjemo da prostačko vrijeđanje, psovke, govor i širenje mržnje ne spadaju, kako u slobodu govora, tako ni slobodu i autonomiju medija”, piše Domovinski pokret.

“Domovinski pokret od uprave N1 televizije, cehovskih udruženja i nadležnog Ministarstva kulture i medija traži hitno očitovanje i ispriku svima koje je Dežulović putem platforme N1 zgrozio i ponizio.

Što je sljedeće? Zamislimo da do riječi Vukovar stavimo i Srebrenica. Bi li u tom slučaju kolumna bila objavljena? Sigurni smo da ne bi, jer jedino po hrvatskim nacionalnim svetinjama je dozvoljeno pljuvati i na njima graditi tzv. slobodu govora kao paravan za širenje mržnje i obezvrjeđivanje svih simbola nacionalnog identiteta”, piše Domovinski pokret.
 
“Borisu Dežuloviću predlažemo da u svom dragom Beogradu pokuša napisati sličnu kolumnu pod naslovom: J…. vas žrtva Kragujevca. Pa da vidimo hoće li mu to itko objaviti. Posve smo sigurni da bi u tom slučaju bio zauvijek uklonjen iz javnog prostora.

U trenucima dok je državni vrh zaokupljen banalnim međusobnim prepucavanjima, ne možemo se oteti dojmu da se koriste pojedine platforme za medijsko ponižavanje i okupaciju Republike Hrvatske.

Probudimo se dok nije kasno”, piše Domovinski pokret.

Herman Vukušić kaže da više neće gostovati na N1 televiziji

Psihijatar Herman Vukušić iz Domovinskog pokreta, koji je čest gost N1 televizije, najavio je bojkot ove televizije. Igrom slučaja i jutros je bio gost.

“DO DALJNJEGA NE GOSTUJEM NA N1 TELEVIZIJI DOK SE NE OGRADE OD DEŽULOVIĆA !

Uvijek sam se spremno odazivao na pozive N1 televizije, ne zbog svoje ljubavi prema kamerama, već zbog njihove profesionalnosti, pogotovu Tihomira Ladišića čiji sam najčešće bio gost.

Tako je bilo i jutros, a N1 je moje gostovanje stavila na svoje internetske stranice.

Isti dan N1 je na stranicama objavila kolumnu Borisa Dežulovića monstruoznog naziva “Je..o vas Vukovar” (ja izostavljam neka slova, Dežulović sukladno svojem odgoju nije).

Od sadržaja same kolumne samo je skandaloznija činjenica da jedna nacionalno gledana javna televizija može objaviti takav degutantan i mrzilački tekst koji vrijeđa sve vukovarske i hrvatske žrtve nepunih dvadeset dana prije obilježavanja 30. godišnjice vukovarske tragedije.

Bio sam jedan od prvih koji je stao u javnu obranu N1 televizije kada su im onemogućili emitiranje preko kablovskih platformi, a sada i prvi poručujem da im više neću gostovati sve dok se ne ograde od Dežulovićevih uvreda i njegovog govora mržnje”, napisao je Vukušić.

Peternel: Nigdje nisam pročitao “jeb**i vas partizani”

Javio se i Igor Peternel iz Domovinskog pokreta.

“Autor želi biti provokativno subverzivan, ali nigdje u tekstu nisam pročitao: “jebali vas partizani, jebo vas Jasenovac, jebala vas Dotršćina ….” Malo su se razmahali u posljednje vrijeme! Porasla su im krila! Zamislite da se mamlaz ovako izrazio o Srebrenici ili Auschwitzu? Baš me zanima bi li mu tekst bio objavljen! Kako bi se u tom slučaju postavili N1 urednici? Ali posrat se na hrvatske nacionalne svetinje može bilo koji ‘đukac'”, piše Peternel.

Oglasila se N1 televizija

Javili su se i s N1 televizije.

“Reakcije na autorski tekst Borisa Dežulovića u kolumni objavljenoj na internetskom portalu N1 info nemamo namjeru komentirati, a time polemizirati sa stranačkim priopćenjima, pozivima na cenzuru ili javnu osudu.

N1 ne cenzurira autorske kolumne, a u njoj stoji jasna napomena: “stavovi izneseni u kolumnama i komentarima su osobni stavovi autora i ne odražavaju nužno stav redakcije N1info”, stoji u objavi.