Published On: Sat, Jul 15th, 2017

DETALJI NESREĆE U ZAGREBU Nakon sudara dječak ispao kroz prozor automobila, umro je u bolnici

OD TEŠKIH ozljeda koje je danas popodne zadobio u sudaru dvaju automobila u središtu Zagreba u bolnici je umro dječak.

U policiji kratko navode da se nesreća dogodila oko 13 sati na raskrižju Klaićeve i Kačićeve ulice. U nesreći je teško ozlijeđeno dijete, koje je oko 15 sati umrlo u obližnjoj Klinici za dječje bolesti u Klaićevoj ulici.

“Danas iza 13 sati, na raskrižju Klaićeve i Kačićeve dogodila se prometna nesreća u kojoj su sudjelovala dva osobna automobila. U prometnoj nesreći ozlijeđeno je dijete, koje je oko 15 sati preminulo u bolnici”, kazali su iz policije.

Dvije verzije događaja 

Iako se prvo pojavila informacija da se na devetogodišnjeg dječaka, dok je s ocem šetao po nogostupu, odbio jedan od automobila koji su se sudarili na raskrižju, Index doznaje da je ta informacija bila netočna.

Kako neslužbeno doznajemo, dječak se u crvenom automobilu marke Citroen vozio sa svojom sestrom i djedom. Djeca su se nalazila na stražnjem sjedalu. Na njih je na raskrižju naletio drugi automobil. Udario je u stražnji dio Citroena, a dječak je od siline udara ispao iz automobila na cestu.

Iako je do dolaska Hitne pomoći još pokazivao znakove života, preminuo je dva sata kasnije u Klaićevoj bolnici.

Neslužbeno se doznaje i da je u nesreći ozlijeđeno nekoliko osoba.

Raskrižje Kačićeve i Klaićeve, na kojem se danas dogodila nesreća, građanima Zagreba odavno je poznato po strašnim nesrećama koje su se na njemu događale zbog istovremenog ulaska vozila i oduzimanja prednosti. Slična nesreća dogodila se prije 13 godina.

U raskrižje je najprije uletio automobil u kojemu su bila dvojica policajaca krećući se Kačićevom. Tada im je u desni bok iz Klaićeve uletio Mercedes. Automobil s policajcima od siline udara odletio je na nogostup, gdje su se nalazile dvije djevojke koje su čekale zeleno svjetlo za pješake. Teško su ozlijeđene.