Published On: Ned, lip 16th, 2013

DERIVIRAJMO BAKIRA: Inzistiranje na otomanskim granicama BIH zagovaranje je zločinačkog projekta

Bakir Glupi, mlado Alijino, ponovno dokazuje da je zalutao u politiku i da ne poznaje minimum političke teorije. A niti kulture. Ovaj međugorski neimar i investitor koji pljuje po križevima sve dok u njima ne ugleda dobru priliku za biznis, lik čija partijska bratija živi dobro na strašenju bošnjačke sirotinje pričom o Srpskoj, o Trećem entitetu, strašenjem Bošnjaka općenito najbližim komšijima, bajkama o jednoj jedinoj unitarnoj koja evo samo što nije  sišla s neba, izjavio je kako je zagovaranje Trećeg entiteta zagovaranje udruženog zločinačkog projekta potpalivši ionako napaljenu mostarsku bošnjačku raju.
Bakir priznaje Republiku Srpsku, nekoliko puta je to javno rekao. Dakle  postoji barem jedan zločinački projekt kakvim smatra Srpsku, kojeg Bakir već danas priznaje. A i otac mu je stavio potpis na nju. Utoliko eto razloga više da klan Izetbegović prestane kakiti o zločinačkim projektima. Kuća Izetbegovića zadnja je u BIH koja treba pričati o tome. Budući da su debelo upleteni  u nekoliko zločinačkih projekata. O kojima ne govori samo Srbi i Hrvati. Nego i čest Bošnjak. Pogotovo srebrenički.
.

Priznaje potom Glupi i Bosnu i Hercegovinu zemlju čija je sjeverna i zapdana granica nastala otomanskim zločinačkim projektom. Kocem i mačem. Dekaptacijom glave Stjepana Tomaševića. Zadnjeg bosanskog kralja, koji se u bošnjačkoj historiografiji baš i ne izučava kao zadnji, budući da otomanske vladare smatraju prirodnim sljednicima bosanske krune. Iako Stjepanu kruna s glave baš i nije pala prirodnim putem.  Otomansko pitanje Bakir ne otvara niti dok klanja po Ankari niti govori o odšteti koju je ta zemlja dan danas dužna isplatiti građanima BIH. Bakirizam – retroaktivna politička eksploatacija zločina u denvnopolitičke svrhe, ideološka retroaktivna presumpcija krivnje i njena praktična primjena, praksa koju ovaj lik pokušava nametnuti kao dnevnopolitčki standard u BIH opasna je igra na koju nije reagirao još uvijek nitko s hrvatske strane.
Što je jednako skandalozno. More bit da će Martin Raguž reagirati? Ta on voli Jednu Jedinu i nije mu da zapaljivanja ovakve retorike?

Naime kako bez obzira na zločine Armije BIH, na Delićeve, Seferove, Zukine, i El Mudžahidove obredno skinute glave, nitko danas ne brani mladim generacijama Bošnjaka da zagovaraju, u skladu sa demokratskim pravilima igre,  društvo kakvo žele;  jedni žele unitarnu BIH, drugi šehidsku, treći bakirastu, koja bi funkcionirala na način da SDA elita drma resursima zemlje dok sirotinja strahuje i radi a oni rentaju stanove po Americi. Jednako tako nitko ne može i ne smije braniti bilo kojem Hrvatu ili Srbinu u BIH da zagovara u granicama legalnih i legitimnih političkih procesa uređenje zemlje kakvo želi.  Pod uvjetom da to uređenje ne podrazumijeva nasilje i kršenja prava drugih građana i naroda u BIH. Kao što se to pravilo prekrišlo 90 i neke kada su dva naroda preglasala treći.

Upravo taj princip Bakir pokušava nametnuti. Princip sile i Nadistine. Ideja Trećeg je tako zločinački projekt. Dok ideja unitarne BIH nije. Iako je za tu ideju Bakirove BIH s područja pod kontrolom ABIH protjerano tisuće a po uzoru na El Fatiha s glava mnogih nebošnjaka Neunitarista skinuta mnoga bosanska i hercegovačka glava. Obredno. Baš ono  patriotski. I za što uostalom postoji cijeli niz presuda, dok su druge u pripremi.

Po čemu je to ideja unitarne BIH državotvornija ideja od ideje federalizirane BIH? Je li Bakir taj koji će zaključiti koja formula za BIH joj nudi dugoročnu stabilnost? Po čemu je njegov unitarizam patriotskiji od bilo čijeg federalizma? Do kada će bošnjačka politička elita uspijevati prodavati dokazano destruktivni unitarizam kao jedinu patriotsku i državotvornu ideju za BIH?

Štoviše – praksu unitarizma već imamo na razini Federacije gdje je jedan narod odredio sve, po Erdoganovoj formuli potiranja malobrojnijih Kurda u FBIH su poćerani Hrvati. Srbi su to već odavno.

Bošnjaci su imenovali i predsjednike i potpredsjednike, i nadzorne odbore i Vladu. Bošnjaci su na tlu Federacije proveli Bakirovu teoriju revolucije, na način da su od Budimira, Čambera, Zvonke i Krajine napravili Bajramoviće, pa što smo dobili? Je li FBIH danas bolja i prosperitetnija nego jučer a država BIH stabilnija?

Treći entitet je suvereno pravo suverenog i konstitutivnog naroda u BIH. Hrvatskog. Ono se nameće samo od sebe kao rješenje u trenutku kada bakirizam metastazira na bošnjačkom političkom dunjaluku. Treći entitet kao suvereno pravo hrvatskog naroda nije Bakirov problem. I nije pitanje da ili ne. I kako i zašto.  Nego je pitanje dana. A taj dan u pravilu ne ovisi niti o Bakiru niti o Bošnjacima nego o zrelosti Hrvata kao političke nacije. Trećeg entiteta nema ne zato jer je Bakir frajer, nego zato što su Hrvati u BIH u političkom smislu još uvijek pleme na čiji teritorij svako malo upadaju saraj sejmeni i novače u svoje redove mlade hrvatske političke janjičare. Sazrijevanjem plemena, i njegovim rastom u političku naciju Treći entitet će postati fakat koliko je sutra. Niti je to neka velika stvar niti bauk kakvim ga prestavlja Bakir. Treći će biti najbolji dio BIH, a Bošnjak i Srbin koji budu živjeli u njemu bit će sretni što ne žive u istom entitetu s Bakirom. Radi se o minimumu političkog prava u Europi. Kakvoj teži većina građana BIH. Osim Bakira i njih par kojima je Turska i danas demokrsatski ideal kojem se teži.

Logika je jednostavna. FBIH je kao sljednica HRHB i teritorija pod kontrolom Bošnjaka zamišljena kao konsocijacijska demokracija. Dakle entitet sa paritetom i podijeljenom upravom. Ako jedan narod odbija paritet drugom malobrojnijem narodu daje argumente za entitet. Ako jedan narod odbija podjelu uprave na institucionalnoj razini drugom narodu daje argumente za samoupravu.

Na Bakiru je samo da se odluči. Ili paritet ili entitet. Ili podjela uprave ili samouprava.

Sve ostalo je, samo strašenje proste bošnjačke sirotinje trećim entitetom, a sve kako bi on, gospoja Izetbegović i brojna partijska pastva fino živjeli.

Izetbegović jako dobro zna da je ideja trofederalne BIH najracionalnija ideja za BIH, najpoštenija, najeuropejskija, budući da je na tom modelu uređeno mnoštvo višenacionalnih europskih država, praktički sve. Zna  dezerterko, samo se stidi reć.

Uvijek je bio stidljiv.

poskok.info