Published On: Ned, lip 20th, 2021

Denisu Prciću određen jednomjesečni pritvor, ostaje iza rešetaka

 

Sud BiH prihvatio je prijedlog Tužiteljstva BiH i odredio jednomjesečni pritvor uhićenom Denisu Prciću, osnivaču i vlasniku Američkog univerziteta u BiH. Pritvor je određenoj i njegovoj suradnici  Melisi Belkić-Mujkanović.

Njen suprug Emir Mujkanović uz mjere zabrane branit će se sa slobode.

Oni su podsjećamo uhićeni u Tuzli prije dva dana. Prcić se sumnjiči da je omogućio nezakonito stjecanje diplome direktoru OSA-e Osmanu Mehmedagiću.

Tijekom pretresa Univerziteta pripadnici MUP -a TK nisu pronašli nijedan dokaz da je Mehmedagić ikada bio student na ovoj ustanovi. No, on je ovu diplomu koju je predao Komisiji za nadzor nad radom OSA-e proglasio tajnom.

Ovu informaciju danas je na ročištu potvrdio i tužitelj Oleg Čavka, prenosi Avaz.ba

On je rekao da je Mehmedagić stekao krivotvorenu diplomu Visoke stručne spreme sa kojom je imenovan i vršio dužnost generalnog direktora OSA, iako njegova stvarna stručna sprema, VŠS Pravnog fakulteta u Sarajevu nije dovoljna za imenovanje.

– Mehmedagić je na ovaj način nezakonitim vršenjem dužnosti ostvario imovinsko-pravnu korist u iznosu većem od 100.000 maraka napisao je u prijedlogu za određivanje pritvora Čavka.

Inače, Čavka je danas potvrdio ranije navode „Avaza“ da je Prcić uz pomoć suradnika istrgnuo originalnu stranicu iz registra ovog fakulteta te da je naknadno ubačeno i dopisano ime Osmana Mehmedagića.

Grafolog koji je utvrdio nelogičnosti je stalni sudski vještak Ismet Katana.

guest
nije obvezno
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x