Published On: Sri, sij. 9th, 2019

DEL VECHIO Veleposlanik Hrvatske danas u Banjoj Luci na proslavi Dana RS-a

Svečanom prijemu u Administrativnom centru Vlade Republike Srpske prisustvovao je i veleposlanik Republike Hrvatske u BiH Ivan del Vechio. Del Dechio se tom prilikom fotografirao i s Miloradom Dodikom, predsjedateljem Predsjedništva BiH.

Inače,  u Banja Luci je danas nizom svečanosti obilježen dan entiteta Republika Srpska.

Dan RS-a više nije neustavan jer je Narodna skupština RS-a ispoštovala presudu Ustavnog suda  te krsna slava 9. siječnja više ne postoji nego se Dan RS-a slavi kao građanski praznik u ovom entitetu.

Uz brojna izaslanstva danas je u Banja Luci bio i Dragan Čović, predsjednik Hrvatskog narodnog sabora BiH, što su bošnjački mediji osobito problematizirali i izmislili vijest kako se Čović fotografirao sa Slavkom Lisicom, osuđenikom za granatiranje Šibenika koji je danas posthumno odlikovan u RS-u. Čoviću su podmetnuli fotografiju s mrtvim Slavkom Lisicom, a on se ustvari fotografirao sa Živkom Radišićem, bivšim članom Predsjedništva BiH.

Bošnjačka javnost,ipak, danas nije imala komentara na činjenicu da je u Vitezu obilježeno 25. godina svirepog zločina tzv. Armije RBiH nad Hrvatima u selu Buhine kuće gdje je ubijeno 27 osoba hrvatske nacionalnosti 9. siječnja 1994. godine.

R. I. / Dnevnik.ba

Bošnjački mediji nikako da pročitaju odluke Ustavnog suda BiH: Legalni dan Republike Srpske i nelegalni Izborni zakon BiH