Published On: Pet, kol 26th, 2016

DAY AFTER Pupovac: Javio mi se Milanović, ali bolje da o tome ne govorim

Nakon jučerašnje žestoke kritike njegove retorike na sastanku s braniteljima, predsjednika SNV-a Milorada Pupovca šef SDP-a Zoran Milanović je nazvao, no za televiziju N1 Pupovac nije želio otkriti što mu je kandidat Narodne koalicije za premijera izgovorio

‘To što je uradio Zoran Milanović nije nas približilo, nego udaljilo, ali zbog toga ne mora ispaštati ni cijela stranka ni cijela koalicija. Jedan član, makar bio i predsjednik ne može određivati kakvi će biti odnosi stranaka. Očekujemo ono što bi svatko napravio – da narodima koje je povrijedio uputi poruke u kojima će iskazati svijest da ih je povrijedio i da pokaže neophodnu političku kulturu’, rekao je Milorad Pupovac za Novi dan.
‘Da je govorio o meni, o bilo kojem akteru politike na prostorima, polemizirao čak i izrugivao, to bi bilo dopušteno ili u granicama dopuštenog. Ovako, ako to govori o narodima i državama, to je ne samo nedopušteno, nego doista zahtijeva ispriku’, poručuje Pupovac.
Pupovac je rekao da mu se Zoran Milanović osobno javio, ali razgovor nije htio komentirati.
‘Bolje da o tome ne govorim. Zato što ja razgovore koji su nejavni ne iznosim u javnost, a pogotovo ne želim govoriti o onome što ne bi doprinijelo smirivanju odnosa i što bi moglo samo dodatno pojačati tenzije i zapravo pokazati da je stvar mnogo ozbiljnija nego što se čini’, kaže Pupovac.
Postoji li sadržaj sastanka Zorana Milanovića i branitelja koji javnosti još nije poznat?
‘To ja ne znam, kao što ne znam ni kako je došlo do toga snimanja ni do objavljivanja, ali ono što je izašlo samo po sebi je dovoljno zabrinjavajuće i dovoljno opterećenje za samog Milanovića i odnose stranaka i odnose Hrvatske i s jedne strane Srbije, s druge BiH.
Poruke Milanovića su bile upućene meni, ali ne želim o njima govoriti jer su to privatne poruke i bez obzira kakve bile ja ću ih zadržati privatnima. Želim samo kazati da nitko tko u ovom trenutku ne vidi da su odnosi spomenutih zemalja krajnje nategnuti i krajnje loši i tko zbog neke šake glasova ide prosipati dodatnu šaku predrasuda sebe doslovno stavlja pod znak pitanja. Milanović spada u kategoriju političara državnika. S ovakvim izjavam se pridružuje onima koji lože vatru verbalnog rata. To je nedopustivo i treba se postaviti najoštrije i najenergičnije’, upozorava Pupovac.

guest
nije obvezno
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x