Published On: Čet, svi. 10th, 2018

Davidov otac u Skupštini: Mog sina otelo je i ubilo 20 kriminalaca

Davor Dragičević, otac 21-godišnjeg banjalučkog mladića Davida, tvrdi da ima saznanja da je njegov sin “brutalno ubijen” te zatražio da odgovaraju svi koji su umiješani u ubojstvo.

I u današnjem obraćanju parlamentu RS-a, na posebnoj sjednici u Banjoj Luci, optužio je kao suučesnike vrh policije RS-a, predvođen ministrom Draganom Lukačom i direktorom policije Darkom Ćulumom te banjalučko okružno tužiteljstvo.

“Hoću istinu i pravdu, koliko god brutalna bila”, rekao je Davor Dragićević i pozvao poslanike da se izjasne  smatraju li da li je u slučaju smrti njegovog sina u pitanju ubojtvo ili samoubojstvo i dao rok tužiteljstvu da se ovaj predmet privede kraju.

Naveo je da je njegovog sina, 18.3. oko 2.30 sati, u centru Banje Luke na očigled brojnih svjedoka otelo više kriminalaca, koji su taj zločin unaprijed planirali.

Dragičević kaže da su ga potom odveli na jednu ili više zasad nepoznatih lokacija. Po svjedočenjima očevidaca, moguće je da je prvo brutalno premlaćen, onesviješćen i odvučen s parkinga Strojarske škole u Banjoj Luci.

“Ovo tek treba istražiti”, dodao je.

Tvrdi da policija nije tražila dokaze u slučaju smrti njegovog sina.

“Nije moguće da 15-20 osoba premlaćuje nekog i da o tome nema tragova. Sve dokaze koje smo imali dali smo MUPu RS-a, ali su ih oni zloupotrijebili”, utvrdio je Dragičević u obraćanju parlamentu RS-a.

Dragičević je naveo da je danima trajalo mučenje njegovog nevinog sina.

“O tome svjedoče teške i brojne povrede, koje su Lukač i Ćulum pokušali skriti. David Dragičević je brutalno ubijen. Slomljena mu je vilica, izbijeni su mu zubi i nema niti jednog dijela tijela gdje nema brutalnog udaranja palicama i šipkama”, rekao je otac ovog mladića.

U Davida su, kaže, unošena narkotička sredstva kako bi ga što duže ostavljali živim, a nakon što je ubijen bačen je u Crkvenu na ušću u Vrbas u Banjoj Luci.

Davor Dragičević je, između ostalog, rekao da samo traži istinu o “ubojstvu svog sina”, da nije politički angažiran i da ga to ne interesira.

Nakon što se obratio parlamentu, Dragičević je napustio zgradu, gdje ga je ispred čekalo nekoliko članova grupe “Pravda za Davida”.

Pošalji ovaj članak prijateljima:

Pravila ponašanja na Poskok.info ilitiga po stranjski Disclaimer