Published On: Mon, Jun 13th, 2016

Darko Milinović dao je zanimljiv intervju; kaže kako bi se HDZ odmah odrekao ministra Hasanbegovića

Član predsjedništva HDZ-a Darko Milinović gostovao je na N1 televiziji, na temu nove parlamentarne većine. Na pitanje što ako zastupnici manjina kao uvjet za podršku novoj Vladi zatraže, primjerice, ostavku ministra kulture Zlatka Hasanbegovića, Milinović je kazao da tu ne vidi problem. Ako je na odmak i odustupanje pristao predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko, Milinović ne vidi drugu osobu koja bi trebala biti zapreka za hrvatsku Vladu.

“Ono što bi bilo najbolje, i za što ću se ja zalagati, da novi mandatar može biti onaj koji će sastaviti svoju Vladu, a svi dosadašnji ministri moraju se povući i dati ostavke. Jedino tako novi premijer može imati autonomiju”, kazao je Milinović.

HDZ traži stabilniju Vladu

Kazao je kako bi aktualni premijer trebao dati ostavku jer je izgubio podršku najjače stranke u parlamentu. “Vrijeme veta, kad je netko nekome davao ultimatume, čemu smo svi svjedočili u proteklih nekoliko mjeseci, gotovo je. Ovo je prva Vlada koja nema potporu nacionalnih manjina i to se ne smije dogoditi. Vrlo ću pažljivo poslušati program novoga mandatara. Mora izraziti jasan koalicijski potencijal, i mora pridobiti iRadimira Čačića i Dragu Prgometa i nacionalne manjine”, kazao je Milinović.

Dodao je kako bi, ako Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa utvrdi kako je Tomislav Karamarko kriv, “to bilo uteg i predsjedniku stranke i stranci”, no i kako je on uvjeren da nije bilo sukoba interesa.

“Novi mandatar treba se riješiti svakog radikalizma, i onda Hrvatska može naprijed. Uvjeren sam da će naš pregovarački tim izvojevati pobjedu kroz ovakav program i odnos nove Vlade i prema nacionalnim manjinama i prema svima”, kazao je Milinović.