Danas se obilježava Međunarodni dan kave, koji je prvi put službeno obilježen 1. listopada 2015. godine u Milanu za vrijeme održavanja EXPO-a, u organizaciji International Coffee Organization (ICO). Kava je jedan od najpopularnijih toplih napitaka, a kavoljupci diljem svijeta dnevno ga popiju čak 1.6 milijardi šalica. Ima snažan učinak na mozak, pospješuje izmjenu tvari u organizmu, pojačava […]

" />
Published On: Uto, lis 1st, 2019

Danas je Međunarodni dan kave

Danas se obilježava Međunarodni dan kave, koji je prvi put službeno obilježen 1. listopada 2015. godine u Milanu za vrijeme održavanja EXPO-a, u organizaciji International Coffee Organization (ICO).

Kava je jedan od najpopularnijih toplih napitaka, a kavoljupci diljem svijeta dnevno ga popiju čak 1.6 milijardi šalica.

Ima snažan učinak na mozak, pospješuje izmjenu tvari u organizmu, pojačava snagu i rad srca, poboljšava krvotok u srcu, podiže krvni tlak, povećava količinu šećera u krvi i njegovu potrošnju.

Ovo piće je jako popularno u mnogim zemljama svijeta, pa tako i u BiH gdje se kava najčešće polako pije, odnosno pijucka, iako stručnjaci smatraju da kava otpušta puno više od svoje arome kada se pije u velikim gutljajima.