Četvrtak, 13 lipnja, 2024

Danas je Dan općine Jajce

Must Read

Danas se obilježava  Dan općine Jajce.

Datum je ovo prvog pisanog pominjanja grada Jajca 1396. godine u Povelji iz dubrovačkog arhiva.

Svečanost obilježavanja počinje u četvrtak, 21. veljače 2019. godine otvaranjem Izložbe likovnih radova učenika osnovnih škola u Domu kulture, u 16:30 sati i nastavlja Svečanim programom u kojem sudjeluju BZK „Preporod“, HKD „Napredak“, KUD „Stari grad“ Jajce, Limena glazba Jajce, JU Dječiji vrtić „Bare“, Igraonica „Emina“, Udruženje-Udruga umirovljenika Jajce, Učenici osnovnih i srednjih škola iz Jajca, Sportski plesni centar „LDF“ Jajce i pjesnici grada. Svečani program će biti upriličen u Pozorišnoj dvorani Doma kulture u četvrtak, 21. veljače 2019. godine s početkom u 17:00 sati.

Središnja svečanost biće upriličena u petak, 22. veljače 2019. godine u 10:30 sati kada će biti održana Svečana sjednica Općinskog vijeća Jajce na kojoj će zaslužnim pojedincima i kolektivima biti uručena prigodna priznanja.

Svečanost obilježavanja nastavlja se 4. Međunarodnim Košarkaškim KUP-om Kraljevskog grada koji će na jednom mjestu, kroz trodnevno druženje, okupiti preko 120 najtalentiranijih mladih košarkaša – dječaka rođenih 2005. godine i mlađe. Prva utakmica igra se u petak, 22. veljače 2019. godine u 16:00 sati, a sastaju se KK „Cedevita“ i KK „Budućnost Voli“ Podgorica. Službeno otvaranje turnira bit će upriličeno u 19:00 sati utakmicom između domaćina KK „Vodopad“ Jajce i FKSE Szekszárd. Turnir se igra u Gradskoj sportskoj dvorani Jajce, a organizator i domaćin je Košarkaški klub ”Vodopad” Jajce.

Odlukom Općinskog vijeća Jajce 22. veljače na području općine Jajce je neradni dan.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

HERA: Skandalozno je da nitko iz HERE nije pozvan na Svesrpski Sabor. Jesmo li mi manje Srbi ako smo Hrvati?

HERA osuđuje separatizam povijesnih Dušanovih i Tomislavovih zemalja od matice. Odjeljivanje Vojvodstva Nemanjića, od HerceStjepanove zadužbine od  Zavjetne zemlje...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -