Published On: Pet, velj 22nd, 2019

Danas je Dan općine Jajce

Danas se obilježava  Dan općine Jajce.

Datum je ovo prvog pisanog pominjanja grada Jajca 1396. godine u Povelji iz dubrovačkog arhiva.

Svečanost obilježavanja počinje u četvrtak, 21. veljače 2019. godine otvaranjem Izložbe likovnih radova učenika osnovnih škola u Domu kulture, u 16:30 sati i nastavlja Svečanim programom u kojem sudjeluju BZK „Preporod“, HKD „Napredak“, KUD „Stari grad“ Jajce, Limena glazba Jajce, JU Dječiji vrtić „Bare“, Igraonica „Emina“, Udruženje-Udruga umirovljenika Jajce, Učenici osnovnih i srednjih škola iz Jajca, Sportski plesni centar „LDF“ Jajce i pjesnici grada. Svečani program će biti upriličen u Pozorišnoj dvorani Doma kulture u četvrtak, 21. veljače 2019. godine s početkom u 17:00 sati.

Središnja svečanost biće upriličena u petak, 22. veljače 2019. godine u 10:30 sati kada će biti održana Svečana sjednica Općinskog vijeća Jajce na kojoj će zaslužnim pojedincima i kolektivima biti uručena prigodna priznanja.

Svečanost obilježavanja nastavlja se 4. Međunarodnim Košarkaškim KUP-om Kraljevskog grada koji će na jednom mjestu, kroz trodnevno druženje, okupiti preko 120 najtalentiranijih mladih košarkaša – dječaka rođenih 2005. godine i mlađe. Prva utakmica igra se u petak, 22. veljače 2019. godine u 16:00 sati, a sastaju se KK „Cedevita“ i KK „Budućnost Voli“ Podgorica. Službeno otvaranje turnira bit će upriličeno u 19:00 sati utakmicom između domaćina KK „Vodopad“ Jajce i FKSE Szekszárd. Turnir se igra u Gradskoj sportskoj dvorani Jajce, a organizator i domaćin je Košarkaški klub ”Vodopad” Jajce.

Odlukom Općinskog vijeća Jajce 22. veljače na području općine Jajce je neradni dan.