Published On: Pon, ožu 18th, 2013

DAN KAD SU NAS BRAĆA IZDALA: 19. godina od prodaje zvane Washingtonski sporazum

Preduvjet za rješavanje UNPA zona u Hrvatskoj (SAO Krajina) jeste potpisivanje mira sa muslimanima u BIH, to su nam naši zapadni partneri jasno poručili i mi smo na to pristali, kazao je 1994-e godine u drugom mjesecu dr. Franjo Tuđman. Poslije toga on šalje Granića u BIH, Šuška, Mesića, radi se ubrzano na gašenju HRHB-a i pravljenju tamnice za Hrvate u BIH. Kako bi ih uvjerili da trebaju postati prvi narod u povijesti koji se svojevoljno odriče vlastite suverenosti Granić pušta priču o kreiranju buduće konfederacije sa RH u koju će navodno ući buduća FBIH. Mjesec dana kasnije točnije 17.3. 1994 potpisuje se Washingtonski sporazum. On je bio preduvjet da SAD daju zeleno svjetlo Zagrebu za vojnu akciju na Krajinu. Kao okidač toj akciji pušten je prijedlog plana Z4 za koji je unaprijed pripremljen teren da ga se odbije. Isti oni “Šaptač konjima” koji je nagovorio Izetbegovića da povuče potpis s netom potpisanog Coutillierovog plana šapnuo je i krajiškim vođama da odbiju Z4 jer će “zapad biti uz njih”. RH je dakle žrtvovala suverenitet Hrvata u BIH, kako bi dobila što? Pravo da oslobodi teritorij vlastite zemlje!?! Vau! Netko to zove “Državništvo” a netko glupost i totalni zajeb.
 
Dan danas, godinama nakon izdaje koju je politički ZG učinio Hrvatima u BIH, Hrvati u BIH ne smiju znati punu istinu o tome što im se dogodilo. Štoviše kako su onomad uvozili pamet iz RH, i odlučivali na način da su po odluke išli u ZG, danas iz Perecije uvoze povijest. Službeni pogled na istinu. Jer što bi Hrvatima u BIH bilo dano da sami imaju svoj pogled na recentniju povijest? Kad to može napisati neki Štef npr?
 
Washingtonski sporazum, potpisan je dakle  na današnji dan 1994. godine. Potpisan je skoro dvije godine prije Dejtonskog sporazuma, a njime je zaustavljen hrvatsko-bošnjački sukob i formirana je Federacija BiH. Iako štetan za Hrvate u BIH on je u svojoj prvotnoj verziji bio kudikamo povoljniji od ovog u čem Hrvati žive danas. Prema izvornom Washingtonu majorizacija nad Hrvatima nije bila moguća.
Tek kasnijim političkim zlostavljanjem Krešimira Zubaka, koji je u zamjenu za slobodu pristao potpisati sve što mu se da pod ruku, pozicija Hrvata u FBIH znatno je oslabila.
Potpisnici sporazuma kojim su Hrvati u BIH izdani i prevareni, čime im je RH službeno zahvalila na usluzi gnjojenja hrvatskih njihva,   dečkima koji su branili ne samo HercegBosnu i BIH nego i jug Hrvatske, su predsjednik predsjedništva Republike BiH Alija Izetbegović, predsjednik Republike Hrvatske Franjo Tuđman, predstavnik HRHB Krešimir Zubak i premijer RBiH Haris Silajdžić, pod pokroviteljstvom šta mislite koga – američkog pregovarača Charlesa Redmana.
Sporazum je jedan od prvih koraka administracije Billa Clintona koja dotad nije imala određen stav u pitanju razrješavanja raspada Jugoslavije.
Rat u BiH je završio tek godinu i devet mjeseci nakon Washingtonskog sporazuma, sporazumima u Daytonu i Parizu.
Što je danas ostalo od Washingtona i Daytona i koji je bio prvotni američki cilj vidljivo je.
 
Iako je Hrvatima prodavana priča kako Zapad nikada neće dopustiti islamsku državu na Balkanu razvidno je da je cilj američke politike u BIH upravo to – podjela BIH na pravoslavni i islamski entitet.
Stoga hvala dr. Franji Tuđmanu na dalekovidnosti, hvala Gojku Šušku i svim Gojkama, kupimo goblene s njihovim likovima, ukovirimo ih i stavimo ih u sve svoje prostorije. Pa čak i u toalete. Kontemplirajmo o njima i dok spavamo. Dok im u Pereciji šalju u neku stvar, njih koji su im stvorili državu, mi koje su izdali, mi ih slavimo. Budimi jedinstveni. Budimo harakiri do kraja.
Sretan ti dan Washingtona dragi narode. Formalnopravnog uvoda u kasniju potpunu političku izdaju hrvatskog naroda u BIH.
nzirdum l poskok.info