Published On: Pet, lip 28th, 2019

CVIJANOVIĆ: Prisluškuju se mediji umjesto oni koji predstavljaju ozbiljnu sigurnosnu prijetnju po građane

Posljednja događanja u vezi s prisluškivanjem urušavaju povjerenje u rad Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA), smatra predsjednica bh. entiteta Republika Srpska Željka Cvijanović.

Kako tvrdi, nije suglasna s bilo kakvim mjerama koje izlaze iz okvira zakona – da se pišu, propisuju, potpisuju kojekakvi nalozi, da se prisluškuju politički protivnici, predstavnici medija ili svako tko bi mogao biti samo na taj način interesantan, a ne prisluškuju oni koji predstavljaju ozbiljnu sigurnosnu prijetnju po građane, imovinu, poredak i sve drugo, prenosi Srna.

– Postoji mnogo pokazatelja koji ukazuju na to da, zapravo, mi nikada nismo dobili neku relevantnu informaciju kao institucija Republike Srpske, ali jesmo neke druge koje se odnose upravo na ovakve aktivnosti – izjavila je Cvijanović.

Podsjetimo, predsjedatelj Predsjedništva BiH Milorad Dodik upozorio je ranije da OSA prisluškuje medije u BiH i regiji, navodeći da je 10. travnja pod brojem protokola 05/1-4-1547/19 u OSA-i otvoren nalog za obradu medija.

Prema Dodikovim riječima, u dokumentu je navedeno da se vodi obrada ”Dnevnog avaza”, RTRS-a, ”Dnevnog lista”, ”Nacionala”, ”Večernjih novosti”, ”Večernjeg lista”, ”Kurira” i ”Informera” te portala Poskok i Dnevno./HMS/

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare