Published On: Čet, lis 3rd, 2019

CVIJANOVIĆ O IZETBEGOVIĆU: Tko je on i zašto bi postavljao uvjete nekome iz RS-a

Potpredsjednica SNSD-a Željka Cvijanović izjavila je da predsjednik SDA Bakir Izetbegović ne može postavljati uvjete i birati tko i će iz Republike Srpske ući u vlast na razini BiH.

Cvijanović je poručila da Izetbegović ne može određivati kakva treba biti volja birača u RS i koga će oni birati, navodeći da se on pretvara da može odlučivati o tome tko će biti njegov partner.

“Pogrešna je procjena da SNSD umire od želje da uđe u vlast. SNSD smatra da treba, u skladu s izbornim rezultatima, ući u vlast, ali to ne znači da ulazi u vlast pošto-poto i da prihvaća uvjete koje ispostavlja Izetbegović. Tko je on i zašto bi on postavljao uvjete nekome iz RS tko će ući u vlast”, rekla je predsjednica RS.

Podsjetila je da je to Izetbegović uradio nakon Općih izbora 2014. godine, te da se to može ponoviti.

“Sada je ta politika ogoljena. Kada se to dogodi drugi put, to onda otkriva namjeru i pokazuje način rada. To je njegov način rada, ali mi ga ne prihvaćamo. Nećemo da nam on diktira tko su naši politički predstavnici jer BiH nije jedinstvena izborna jedinica za bilo koju funkciju”, rekla je Cvijanović i dodala:

“Netko tko je izabran u Federaciji BiH nema ništa s RS-om i ne može govoriti tko će biti u vlasti iz RS. Oni birali onoga tko nema izborni i institucionalni kapacitet jer vole diskonekciju između razina BiH i RS i ne žele da bude ista vlast. Izetbegović želi da nema te koordinacije, ali mi to ne prihvaćamo”.

Potpredsjednica SNSD-a je naglasila da uvijek ima rezervu prema političkom Sarajevu i da je znala da će biti raznih natezanja u vezi s nečim što je trebalo postati formalni političko-tehnički proces.

“SNSD je ušao u pregovore, matematika postoji, dolazi red da Srbin bude imenovan za predsjedatelja Vijeća ministara, odabran je čovjek koji je prijedlog SNSD-a kao najveće stranke, imamo koalicijske partnere iz RS-a s kojima bismo sudjelovali u dijelu koji pripada RS i tu je sve jasno.

Dio s kojim nisam suglasna jest igranka koja je počela zato što su oni nasavjetovani da postave određene uvjete. Sarajevo u tome griješi i pogrešna je procjena da ćemo pristati na nešto što oni uporno traže”, kaže Cvijanović za RTRS./HMS/

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare